Mitt sista inlägg!!

Det blir mitt sista inlägg i serien "Stilleben i trädgården 2010"... Detta år har jag speciellt varit inspirerad av föremål i trädgården. Stilleben är en stor del av min trädgård, och en del av helheten tillsammans med växterna. Ni som missat de tidigare inlägg i min stilleben serie så hittar ni dem här:


Mossiga krukan finns i min surjords-rondell. Jag är så glad att jag ändå valde att bygga en plats med surjord. Det är mysigt och utmanande att få mossan och trivas. Mer om surjords-rondellen HÄR. Rosa dubbla vallmon, var en av årets stora favorit, samt klematisen Piilu som klättrade i den rostiga räfsan. Den nakna damen var en av de första föremålen jag gjorde i keramik för över 10 år sedan, äntligen har hon kommit ut hur skåpet, och hittat hem!


Gamla verkyg, det är jag det...bonden i mig tar över ibland, eller ganska ofta! Casa de flores, planteringslådan har älskats av röd krasse hela sommaren. Den som verkligen vill veta hela historien om denna låda, kan läsa HÄR! Till slut...det behöver inte vara så komplicerat. Ett zink-kar, med vatten och låt blomman för dagen förgylla din dag.

Mon jarde...

17 kommentarer

Unknown sa...

Oi maailman söpöin harava jossa joku ihana kärhö kasvaa. Tosi hyvä idea käyttää vanha harava. Mulla ei oikein jaksa kukkia kärhöt, kasteletko niitä päivittäin ja lannoitat vai mikä niiden salaisuus on?
Hyvää viikonloppua:)

Saila sa...

Oi, pelkäsin jo hetken, loppuuko koko Min Eden! Ihania kuvia kauniista pihastasi. Hauskoja asioita ja hyvä että muodokas neitokin löysi viimein kodin :-)

Husprojekt Drömhus sa...

Niinkö tavallista, oikean hienot kuvat! Mukavaa viikkonloppua! Tiina

Susie på Stjärnarve... sa...

...vilket underbart stilleben! Jag är enormt förtjust i mossa, men här har jag ingenting mossigt. Det är alldeles för mycket kalk i jorden. Däremot så har jag en enda bonsai kvar sen min tid som bonsaiist och den har mossa på jorden. Vackert!
Och Piilu är en helt fantastisk Clematis som hos mig faktiskt blommar fortfarande trots frost och storm!
TREVLIG HELG
Susie

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilka underbara bilder. Såg att jag inte varit hos dig på länge, så jag bläddrade bakåt och bara njöt. Hoppas verkligen det blir en resa till Jakobstad nästa sommar så att jag kan be att få hälsa på. (Sonen har hittat tillbaka till sin finländska flickvän!)
Ha en riktigt skön helg, trots både snö och blåst.
Eva

Annika Christensen sa...

Nu skrämdes du allt... mitt sista inlägg...
Tur att det inte var det för jag gillar liksom att titta in här.
Vackra ting du bjuder på.
Ha en skönhelg
Annika

Gunilla sa...

Jag trodde ochså att du skulle ta en långpaus.

Visst är det roligt att hitta gamla saker som får en ny funktion och som pryder sin plats i trädgården.

Vilken häftig dam du gjort.

Ha en fin helg
Gunilla

Lotta sa...

Så fint det var med krukan i ditt surjordparti, och den nakna yppiga damen var ju helt underbar.
Ha en fin helg.

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Gillar också stilleben och dina är finfina.
Trevlig helg
Birgitta

Bea sa...

Härligt, inspirerande, vackert och varvat med idérikedom, allt för att göra din trädgård spännande!
Kram /Bea

Unknown sa...

Vilka vackra kollage du bjuder på! Det är så härligt att se sin trädgård genom kameralinsen!
Ha det gott,
Charlotta

Ruben sa...

"Sista inlägget"! Trodde först att du hade slutat snusa! ;-) Men, tråkigt nog, var det inte så, utan det hela handlade om dina fina kollage. Men visst vill vi ser mer av dem!!! Speciellt om de visar så här fantastiska bilder - inte minst av mossa!
Ha en trevlig helg!
/Ruben

pioni sa...

Piilu kukkii kauniisti vanhassa haravassa. Mulla se ei noussut tänä vuonna, toivottavasti taas ensi kesänä kukkii. Näin se on tehnyt ennenkin, kukkimisen jälkeisenä vuonna ei ole näkynyt mitään, sitten jaksaa taas

Lilla My sa...

Vad man börjar längta till sommaren när man ser dina foton....men det är ett tag ännu.
Ha det bra
Lotta

Stina sa...

Silleben är toppen - särskilt dina!

Ha en trevlig vecka!
Stina

Helena, The Swenglish Home sa...

Wow. Och WOW igen. Nu har jag läst ikapp mig lite hos dig och slås igen av hur OTROLIGT snygga foton du tar! Samt hur fantastiskt fint du har det i din trädgård! Det där med surjordsplantering är något nytt för mig, trädgårdsnovis som jag är, men eftersom jag är väldigt förtjust i mossa blev jag förstås genast intresserad.

MYCKET inspirerande att hälsa på hos dig!

Varma hälsningar, Helena, The Swenglish Home

Annelie sa...

Vackert, vackert... so long stilleben.
Klematisen som klättrar på krattan är ju för underbar, och så är din härliga yppiga tant. Den skulle jag vilja ha i trädgården.

Kram