Dissa…

Det finns inget att förtälja. Kom inte bara hit och påstå att jag, JAG, skulle säga något sådant. Vintern ÄR vacker, så kom inte bara hit och påstå att jag skulle dissa denna underbara, vackra och långa, kalla, ändlösa, mörka… årstid. Den är, den är … vacker … jovisst är den det, något annat har jag väl inte påstått, eller? 

 

 

 

Ordet  dissa  kommer från engelskans "diss", vilket är en förkortning av "disrespect". I sitt ursprung betyder det att behandla någon sämre än han/hon förtjänar, men i svenskan används det nuförtiden mer som att ignorera eller vara elak mot någon. Ibland även att avböja. Kan även betyda “urinera”….  ur :(Folkmun.se)

4 kommentarer

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag står för att jag alltid "dissar" vintern. Det är inte min årstid alls, även om det nog är så att det är den som gör att man älskar dom andra tre! *fniss*

Med fingrarna i (j)orden sa...

Gärna vinter, men helst ska den vara riktigt härlig med mycket snö, 4-5 minusgrader och vara sådär ett par veckor. Sen får det vara vår!
Ha en skön helg,
Eva

ciasliv sa...

Jag tror vi skall skatta oss riktigt lyckliga som bor på denna del av jordklotet, som får uppleva något av en pånyttfödelse hos allt levande varje vår. Vilket under!!! Kanske är det så... att för att något nytt och fint skall kunna födas i även oss.. så måste något annat i oss dö.. ge vika. Själen har också årstider.

Kram Cia

Glycine blanche sa...

C'est magnifique ! Bonne soirée.