September söndag

I helgen har det utlovats indansommar värme. Nu överdriver de igen, som vanligt, men skönt ute är det nog. Strålande sol och en behaglig värme, så där passligt varmt att man inte behöver frysa medans man håller på i trädgården. Det är nämligen trädgård på hela agendan idag. Akuta bestyr, som att jorda alla perenner jag har i krukor. Kanske en och annan lök åker ner på samma gång också. 

Egentligen borde jag redan vara ute och ha jord under naglarna, men jag sov länge, och gick sedan ut med kameran. Otrolig den här september solen, så behaglig, så skir så försiktig. Bra fotograferings förutsättningar.

Ha en skön september söndag alla gröna själar och alla andra själar.



Jag försådde ett helt gäng Rosenskäror redan i februari-mars, och lyckades hålla nere tillväxten genom att ge dem en svår och säkert plågsam tid i förrådet... Låter som växt-plågeri, vilket det säkert var också. 

Nu blommar hela Rosenskära-gänget gladeligen, och gläder mig som plågat dem några månader, med en sanslöst vacker och lång blomning. Lite ödmjuk är jag nog inför detta gäng.



Det börjar bli glest i det blommande vallmo-ledet. Några modiga finns här och där, men säsongen är över nu. Lite sorgligt, jo!



En av de sista i ledet... men långbent och stadigt står hon ännu!

1 kommentar

Sanna Tallgren sa...

Ah, kuinka kauniit kuvat!!