Tålamod

Trädgården är ännu välinbäddad i många lager av snö. Det har varit en lång väntat på vårens ankomst, och ännu får vi ge oss till tåls. Tålamod! För min del har jag haft annat i tankarna denna vårvinter, då min far gick bort efter en svår sjukdom. Trädgårdsintresset har ändå varit bra för att skingra tankarna med förodlingar och vintersådder som jag har på gång, både inomhus, i förrådet och i kall växthuset.

Nu känns det ändå som  om vintern är på god väg att ge efter, snön har smält rejält under den gångna veckan. Denna bild är tagen för två veckor sedan, då jag sådde frön i kall växthuset. Jag lade ner frön av: Plocksallat, Rucola, Tatsoi, Vinterportlak, Spenat, Persilja och Dill. Nu får vi bara vänta på att fröna ska börja gro. Nätterna är kalla ännu, så det lär väl dröja, men vi kan ju inget annat än vänta, eller hur? Trädgården lär oss verkligen vad tålamod betyder...

Ha en tålmodig helg alla gröna själar och alla andra själar!

 


1 kommentar

Drömgården sa...

Ja du Nina, iår är verkligen ett år då tålamodet prövas hårt. Men samtidigt är det en härlig tid nu när man verkligen ser snön minska dag för dag.
/Kitty