Öppna Trädgårdar 2020

Idag är det den nationella "Öppna Trädgårdar" dagen. Passa på om du har möjlighet, att besöka trädgårdar som har öppen grind idag.  

Jag fick själv ett vackert trädgårdsbesök i  trädgården i år. 

En Orientaliska Jätte vallmo Papaver orientale "Coral Reefs", gjorde mig äran att gro och blomma hos mig. Jag har misslyckats många år med att så denna skönhet, men gav upp och sådde inga frön i år. 

Naturen låter oss påminnas gång på gång, att inget kan påskyndas, ett frö gror när det är dags. Vi kan göra omständigheterna gynnsamma, men naturen har alltid sista ordet.Jag brukar ha minst en trädgårdsvisning varje år, men det är nu 3:e året i rad jag inte ordnat med någon visning. Jag brukar tycka att det är bra att ha minst en visning varje år, då håller man konstant efter med ogräs, och trädgården hålls snygg. Skämtsamt sagt, så har jag piskan på trädgårdsmästaren i mig, under de år som jag har en visning. 

I år målar vi huset, som tar all energi. Trädgården, får dra andan i år. Men nästa år, då....

Ta en titt i länken överst vilka trädgårdar, nära dig, har öppet. 

Ha en trevlig söndag alla gröna själar och alla andra själar!

Inga kommentarer