...detaljer längs förmultningens stig...

Det blir ju som sagt en kompost bakom lidret, hoppeligen, redan i år, och med en risk att verka tjatig så vill jag ändå visa lite detaljer längs den steniga nysatta stigen.Denna lök, var lite häftig, tycker jag. Jag fick den av min mor med kastrull och allt. Jag gillar! Brunnen var en idé av min man. Hit rinner överlopps vatten, som i sin tur rinner vidare till en stor brunn lite till vänster om lidret. Jag har stora planer för brunnen, som ska vara utrustad med både automatisk pump och en nostalgisk pump...och halmtak, naturligtvis :)Min surjordsrabatt nr 2, finns invid stenstigen till vänster, med hostor, daggkåpor, och 2 rhoddisar. Min röda rhoddis köpte jag som vit, men kunde inte förmå mig att byta, den var otroooligt vacker. Rhododendron 'Nova Zembla.Fågelbadet är ett nytt loppisfynd, ett gammalt vackert kärl.
.

10 kommentarer

Bea sa...

Hejsan!
Med samma inspiration och trevliga bilder som vanligt :)
Vilket fint brunnslock, gammalt eller...? Smart idé med "vatten-tanken"!
Du har en väldigt fin förmåga med blickfång och stilleben!
Ha en fortsatt skön semester!/ Bea

Rose Garden Malevik sa...

Jättemysigt ser det ut :)
Håkan

Unknown sa...

SÅ fint det blir! Och vilka underbara detaljer du får till. Fågelbadet var ju genialiskt i all sin enkelhet:)
Ha det gott,
Charlotta

Lena Andersson sa...

Brunn låter spännande
mvh Lena

Anonym sa...

Vackert emaljkärl. Minns sådana från min barndoms sommarställe, där vi tvättade oss utomhus på baksidan av stugan vid en diskbänk med kallt vatten och mamma kom ut med kokat vatten i just ett sådant handfat. Ett sådant ska jag leta efter på sommarens auktioner och loppisar!
/Kolonistan

http://kolonistan.wordpress.com

Disa E sa...

Så fint .
"lidret"...påminner mig om min barndoms dagar i Finland hos farmor och farfar, samt mormor. för där sa man "liiteri", ( vet inte hur det stavas)
Kan ju finska, prata och läsa, men inte stava !! =D

Vackert har du i alla fall i din Eden!

Rita A sa...

Stenar, blommor, trä... vackert!

Hej Disa; "Liiteri" är rätt :)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ser jättefint ut. Gillar löken i grytan (är det gräslök?)...... Stenläggningen är riktigt charmig.... Smart med brunnen...

Ha det supergott!
Kram Charlotte

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Fina inspirationsbilder. Det gamla emaljfatet som fågelbad inte minst.
Ha det gott
Birgitta

Unknown sa...

Hei
Aivan ihana puutarha sinulla ja olenko ymmärtänyt oikein että tyhjästä tehty.Varsinaisen paratiisin olet rakentanut,saako olla kateellinen, itselläni on vain rivitalopiha joka ei tunnu riittävän mihinkään.
Ihania myös nuo kierrätyideat.Aivan upeaa, kiitos että jaat paratiisisi meidän muiden kanssa:)
Henrietta