Barfota i gummornas trädgård!

Jag vill dela med mig av dessa härliga bilder av den finlandsvenska konstnären Inge Löök. Hon är trädgårdsmästare, men sadlade om och blev konstnär.De glada tanterna tog sin form år 2003. Dessa bilder är tagna från trädgårdskalendern/boken "Barfota i gummornas trädgård!" (finska: "Paljain jaloin Mummojen puutarhassa").I boken får vi följa gummorna från mars månad till september. Där delar de med sig av sin livsfilosofi. De är riktiga livsnjutare, och tar dagarna som de kommer.


“Gummorna vandrar sida vid sida, sådana de är, nära eller långt borta från varandra, utan kulisser. I den andra kan man spegla också det, man inte vågar erkänna hos sig själv. För gummorna är vänskapen värdefull, den innbär förståelse och ett slutligt godkännande av det egna jaget.”Dessa bilder vill jag delegera till blodsystra och bästa vännen min. Grattis på födelsedagen! Hoppas vi lever så länge att vi kan dricka vin uppe i våra (nyplanterade) äppelträd, gunga i våra hängmattor, åka liftandes till trdägårdsmässan (som i den ena bilden :)

- -
Den som vill se fler bilder klick här och här. För den som är intresserad av kalendern så finns den på svenska och kan säkert beställas på Korttientalo, eller Paletti. Den borde även finnas på Finska bokhandeln. Själv köpte jag den på posten.
..och till alla semester-firare...gör som de busiga gummorna. Lev livet i nuet, och ta vara på stunden! Jag har ju undan min semester...

9 kommentarer

Rose Garden Malevik sa...

FINA :)
Ha en fin sommardag :)
Håkan

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Supergulliga..... Brukar säga att jag ser fram emot att bli en gumma med bruna fingrar när jag blir gammal..... :-)

Ha det gott!
Kram Charlotte

Susie på Stjärnarve... sa...

Härliga källingar! Tyvärr kan jag ju inte göra som Charlotte; se fram mot att bli en gammal gumma när jag blir gammal - jag är ju redan där!
Men å andra sidan så är det ju så enkelt att en del av oss människor är gamla redan som 20-åringar och en del av oss blir ALDRIG gamla!

Lilla My sa...

Nämen, jag samlar på dom där korten, köper alltid när jag hittar i affärerna kort med Inge Löök hon har ju andra motiv också än kärringarna. Vid Prisma hittade jag med trädgårds motiv, fina. Jag gillar dom där gummorna och har kaldendern hängande här på väggen den har jag också beställt från korttientalo...
Ha det bra
Lotta

Anonym sa...

Hej Gumman!
Tack för den vackra gratulationen. =)
Vi börjar redan bli ett par busiga små gummor. Det blir att stötta dom små äppelträden lite mera så att vi kan kravla oss upp, utan att knäcka stammen.
Kram från
Gumman Nr 2

♥Min Eden♥ sa...

Hej Gumma nr2,
Jo äppelträdsgrenarna är lite klena ännu, vi får nog stötta dem rejält om vi upp och sitta med våra vinglas ;D
/Gumma nr1

Bea sa...

Ja, de korten är verkligen söta med härliga gummor!
Tänk om man blev som en av dom på äldre dar ;)
Ha det gott i sommarvärmen! /Bea

Anonym sa...

Hej. Har precis upptäckt bloggar. Oj,vad det finns mycket fint.
Vilka härliga kort. Dom har jag inte sett här i Sverige.
Det är väl så man vill ha det. Sitta och spela kort med ett glas i handen och blommor omkring.
Jag kommer att titta på din blogg ofta.
Monica i Jämtland.

Hemkära Hanna sa...

Helt underbara bilder! Jag hittade hit via Hanna på Siobhain.