Resan till Blåkulla

Resan till Blåkulla blev inte alls som jag tänkt mig. Alla vet ju att man ska resa redan på påsktorsdagen, men jag hade ju trimmat min kvast och trodde att jag skulle hinna i tid till festen om jag åkte samma morgon, dessutom hade jag installerat en GPS. Vad skulle kunna gå fel?

Jag trodde inte att jag skulle få resfeber, men det fick jag. Jag blev jätte nervös! Dessutom hittade jag inte katteleändet, som visserligen påstått att han vägrade flyga med min trimmade kvast. Han hade faktiskt gömt sig, katteländet! Nåja, ett till problem... vad ska man ha på sig när man ska flyga till Blåkulla? Innan jag hittat favorit förklädet hade klockan hunnit bli så mycket att min fegis till katt fick stanna hemma. I gång med kvasten och iväg.

Tyvärr konstaterade jag snabbt att GPS:t inte fungerade, och just när jag skulle flyga över Aspegrens trädgård, hamnade jag mitt i ett rökhav. Jag tappade balansen och störtdök. Mycket generande...

Jag läste sedan i Österbottens Tidning att: "En vimsig påskhäxa förlorade kontrollen över sin trimmade kvast och störtade rakt ner i fårhagen, olyckan inträffade kl 18 på Aspegrens Trädgårds just efter att den årliga påskbrasan tändts, häxan smet från olycksplatsen och är nu efterlyst".

Jag svor att aldrig mer åka till Blåkulla. Jag eldade upp kvasten, och planterade narcisser i min krockskadade kaffepanna.


5 kommentarer

Ingela sa...

Det kanske passade bättre med narcisser i kaffepannan än att ta med den på kvasten.
Riktigt snyggt faktiskt.

Tesa sa...

Vad tråkigt...men du ska veta att du missade världens party!!

StrandviksVillan sa...

Hihi, vilket trevligt inlägg!!
Gillar din kaffepanna och blommorna i den. Jag är som dig, kan absolut inte tänka mig gula blommor utom till påsk.

Ha en fin fortsatt vecka!
Ann-Christine

Skogsdoft & havsbris sa...

Haha, så kan det gå! Det är nog säkrast att stanna på landbacken i fortsättningen tror jag! ;)

Anonym sa...

Du har härliga kommentarer, jag fick just mej ett gott skratt... och jag blir alltid glad då jag går in på Min Eden och ser på dina vackra bilder! I väntan på trädgårdspysslet som snart börjar...
Chatarina