Hullutpäivät * Galnadagar

Denna tid på året, kallar min familj för Hullutpäivät. Frun i huset är en mycket stressad person som enbart har en sak i huvudet. Hon är manisk, hypnotiserad och verkar besatt, och icke mottaglig för annat än just plant-omskolning, avvänjning och bevattning.

Hon stiger upp tidigt på morgonen, för att hinna se till de små sköra växtplantorna. Hon talar till dem, pysslar om dem, flyttar dem ut till den varma morgonsolen. Ber en stilla bön att de ska ha en bra dag, få mycket sol och att de inte ska torka ut. På kvällen är det samma procedur. Hon bär in alla lådorna och krukorna med andakt. Hon talar till de små sköra plantorna, vattnar och hoppas att de ska ha en bra natt.


Ut med lådan på morgonen in med lådan kvällen...  Pelargonsticklingar vårdas ömt...

Resten av familjen tittar oroligt på när frun talar för sig själv och vimsar runt med sina smutsiga jordiga krukor. På morgonen är det bråttom att få dem ut på trappan, på kvällen är det bråttom att få in dem. Och på natten ska de ha rätt temperatur, rätt belysning och rätt fuktighet.

  Kuber från Zengrow:s planteringsskiva


Zengrow-kuber från planteringsskivan läs mer här och här.Varje år, tänker frun i huset samma sak, att aldrig mer dra upp frön, det är alltför mycket arbete. Men likväl, har de ändå varje år, Galnadagar, vid samma tidpunkt på året. Ett mycket märkligt fenomen….

8 kommentarer

Rose Garden Malevik sa...

Visst e man liten galen nu på våren :)
Men lite PARTY hinner du med...
så missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

intopii sa...

Voi miten tuttu tunne, ja meno! Ihan samaa juoksutusta harrastetaan täälläkin (ei taida tulla yllätyksenä, tämä uutinen). Meillä mm. akileijat ja pensaskärhöt ovat jo olleet yksin yötä ulkona. Niin ne "lapset" kasvavat...

Lotta 8`) sa...

*skratt* härligt kåseri och det stämmer så väl, så väl! Jag har liksom stått bakom gardinen och gluttat för att se om grannarna har dragit upp gardinen - och jag står redo med trädgårdshandskarna! :)
Ända sedan det fina vädret började (vid påsk) har jag lagt "inomhus" åt sidan så det var nog tur att det kom lite regn, så jag fick städat av och donat inomhus :)

Men i morgon är jag redo för plantering igen, är ju perfekt planteringsväder när det regnar/har regnat! :)
Ha en fortsatt skön helg :)

idegumman sa...

Hahhah! Jag som trodde att hullutpäivät var en utförsäljning av plantor på din plantshop :)! Men oj, så söta dom e! Visst är det roligt, varje vår, oberoende vad man har lovat sig själv på hösten! :)

Helene Orskaug sa...

Hei! Hvilken snygg blogg:-)
Du kan virkelig fotografere:-)Vakre bilder!
Jeg legger meg til som følger, så jeg lett kan hitta deg igjen:-)

Helene från Norge

Puumuli sa...

Oj, jag känner så igen mig själv i den där berättelsen...

Kram
sari från Puumuli

pioni sa...

Niin se menee, joka kevät ajattelee etten kylvä seuraavana keväänä mitään ja kuinkas sitten taas käykään:)
Mutta onneksi lopputulos palkitsee!

Unknown sa...

vilken härlig låda för frösådd du har på en av dina bilder. har du gjort den själv eller?
susanne