Stress och Äventyr


Ett Gott Nytt År önskas till alla gröna själar och alla andra själar.
 
Ett nytt trädgårdsår står för dörren och väntar. Jag är förväntansfull av vilka äventyr och utmaningar den nya trädgårdssäsongen kommer att bjuda på. Jag betvivlar inte en sekund att detta år blir ett speciellt år , igen....

Jag brukar sätta lite tarotkort ibland, mest på skoj naturligtvis, men med tiden har jag lärt känna mina kort. Jag slutar aldrig att förundras. Den här tarotleken ger råd och tankeställare både för framtiden och nuet. Osho Zen tarotkort.


Jag drog 3 intressanta kort för den kommande säsongen.

  


♥ Det första kortet är "7 of Fire": Stress.
Stress och trädgård borde ju inte inte gå hand i hand. Ibland gör det det tyvärr. Vår trådgårdssäsong är för kort för att vi ska hinna både ta hand om vår trädgård och att njuta av den. Det finns ogräs att plocka, krukor att vattna, gräs att klippa...ja ni vet...Fast på något sätt måste vi försöka tänka utanför alla måsten. Jag vet inte hur, men kortet påminner att det är något jag måste göra. Jag lovar ingenting, men jag kan försöka...
 
♥ Det andra kortet är "Ace of Clouds": Consciousness (Medvetande)
I en packe på nästan 80 kort är oddsen ganska små att samma kort dyker upp andra året i rad. Även i fjol fick jag detta kort. Detta kort påminner mig att vara närvarande. När jag är i trädgården faller jag in i ett trädgårdstillstånd, så nära aktiv meditation man kan vara. Allt tankepladder stannar, och sinnet stillar sig. Jag är aldrig så kreativ som när jag är i trädgården, det bubblar i mig, och ibland har jag svårt att få utlopp för allt som vill ut. Härligt! 
 
♥ Det tredje kortet "Page of Rainbows": Adventure (Äventyr)
Det är dags att bjuda in äventyret. Jag borde ta för mig mera, riskera mera, lyssna mer på vad äventyret har att säga. Jag tror även att detta kort vill påminna om att uppleva äventyr genom ett barns ögon, nyfiket och utan fördomar, inte vara rädd för att misslyckas. Jag är glad att detta kort dök upp. Tack!

2 kommentarer

Isas Trädgård sa...

Vilken härlig kombination av kort du fick Nina för det nya trädgårdsåret ! Älskar kortet för äventyr - regnbågen som lockar och det lilla barnet som storögt tultar fram till det okända - magiskt !
Nu fick jag också inspiration att plocka fram mina tarotkort. Har samma lek som du - jobbade på förlaget som gett ut det för många år sedan. Leken kommer fram när andan faller på och nu var det länge sedan sist. Skall bli spännande att se vad korten vill säga !
Lycka till kära bloggvän med trädgårdsåret 2015 !
Kram/Isa

Susie på Stjärnarve... sa...

Dom korten hade jag också velat få, i alla fall det sista. Många i bekantskapskretsen kallar mig för barnslig vilket jag verkligen gillar att vara. Jag gillar äventyr och nyheter och överraskningar och lekar och.....Fast jag är också en räddhare, så äventyren får inte vara farliga! *fniss*
GOTT NYTT ÅR
Susie