Vallmo tider

Nu är den härliga vallmo tiden här. Hos mig har jag röda, rosa, lila och vita. Mina spireor vid entré rabatten hade ju lidit av vintern, och pga detta hade jag grävt upp en del. Så det fanns hål att fylla. Jag slängde en näve vallmo frön dit i vår, och nu har de vuxit sig jätte stora. 

De flesta är sprickfärdiga att börja blomma. Längst ut i hörnet har jag bara lila och vita. Jag hade tydligen tänkt till där lite innan jag spred mina vallmo frön i vår. Jag har inget minne dock att jag gjort så... Fint att man kan överraska sig själv på detta viset, eller hur?

Det blev som tur väldigt lyckat med färgkominationen lila-vitt i hörnet, eftersom jag har Spirea Diablo planterad som bakgrunds buske.

Vallmon är verkligen tacksamma, lätta och framför allt otroligt vackra. Definitivt min favorit blomma nr 1. 


   


2 kommentarer

Drömgården sa...

Oj vilket Vallmo-hav!!! Jättefint! :)
/Kitty

Meta sa...

Härligt det är nåt att njuta av det. Har lärt mig i år att peta ner lite gödsel när jag ser dom sticka upp då blir de kraftiga och bra.
Ha det gott
Kram Meta