Odlingslotten

(Kolonilott)
När jag i vårvinter bestämde mig för att börja med en odlingslott, var tanken att jag inte skulle göra det till något arbete, utan "måra på", när jag hade tid och lust. Jag insåg dock väldigt snabbt ett faktum. Eftersom mina 100 m2 var en enda stor ogräs härd, behövde jag täcka in allt på en gång, för att inte behöva göra allt på nytt nästa år, ni vet vad jag menar... 

Det har tagit mig många billass med pafflådor, 3 bilsläp kodynga av bästa sort, samt en halmbal och jord och jord. Jag lärde mig av mina lott-grannar att odla på höjden. Inget grävande, ack nej! Överst på ogräset kom lager av pafflådor, på det kodynga (ställvis), samt halm och jord. Jag har även påbörjat på en limpa. Otroligt vad jag lärt mig! 


  

Egen sallad smakar otroligt gott, och vilka mängder det finns att tillgå. Pumpa-odlingen har kommit igång, jag har ju aldrig odlat dessa förr, men det är ju så fantastiskt roligt att se de enorma plantorna som skjuter ut åt alla håll, och sätter små "pumpa-minor" här och var.

Jag sådde "några" ringblomm-frön som jag fick av Sandra, tusan alla frön har säkert grott. Det har blivit en ringblom-djungel. Jag plockar en stor famn varje gång jag är här. Lyx det!1 kommentar

Drömgården sa...

Det är så fint med havet av ringblommor i dina odlingsbäddar! Inte like fint med mitt rangel-tomathus som syns långt borta i bakgrunden! :D :D
/Kitty