Tulip-Time ♥ Tulpan-Tider...


Jag är säker inte den enda som frossat i tulpaner nu. Jag har turen att fylla år dessa tider, så jag räknar med att få en bukett tulpaner, så även detta år. Denna bukett är från min man...en tulpanbukett i rosa färgnyanser naturligtvis.
Skötselråd för tulpaner (Från Allt om Trädgård):
-Skär av ca 1 cm av stjälkarna med en vass kniv när emballaget fortfarande finns runt tulpanerna. De suger lättare upp vatten då.
-Sätt tulpanerna med emballaget fortfarande kvar i en ren vas som är fylld med friskt och kallt vatten. Låt tulpanerna stå svalt och dra åt sig vatten i ett par timmar. Ta bort emballaget och arrangera tulpanerna.
Placering:
Tulpanerna håller sig fräscha längre om de placeras svalt. Undvik direkt solljus för längre hållbarhet. Tulpanens åldrande påskyndas av den etylengas som utsöndras från frukt. Placera därför inte tulpanerna vid sidan av ett fruktfat.
Tips!
Efter ett par dagar kan du med fördel snitta om tulpanerna och byta till nytt fräscht vatten i vasen. Fyll på med rikligt med kallt vatten
.

5 kommentarer

Gunilla sa...

Hej

Och Grattis när du fyller år.
Jag är med på din mans bukett :o)
Jättefina tulpanbilder.

Jag har även kollat in dina bilder på planteringsbord jag skall försöka göra iodning ett bra ställe hos mig för plantering.
Det kan ju bli ett fint blickfång i min trädgård ochså.

Ha en bra dag
Gunilla

Karin Lindström sa...

Hej!

Grattis! Hoppas du fått en riktigt mysig dag. Så fin bukett, nog är det härligt med alla vårblommor nu. Man längtar ju så mycket. Kan tänka mig att du planerar för fullt till er trädgård!

Ha en härlig helg!

Kram
Karin

HelenJ sa...

Grattis i efterskott! Jag fyllde också häromdagen, och naturligtvis blev det tulpaner på bordet...

Jag brukar kunna få dem att stå minst en vecka, men så byter jag också vatten (och snittar om dem) minst varannan dag. Det är också ganska svalt där de står mesta delen av dygnet.
Det är tulpanerna som hjälper mig att stå ut tills vårblommorna kommer utomhus om några månader! =)

Ha en trevlig helg. /Helen

Med fingrarna i (j)orden sa...

Hej!
Hittade hit via trädgårdsbloggar. Underbara tulpaner! Håller tummarna för att dina pioner klarar sig - de brukar vara tuffa men så kallt och ingen snö är ju en utmaning.
Varma hälsningar
Eva

Annika Christensen sa...

Kul och hitta hit och såg att du hade länk till mig.
Får väl fixa en till dig också.
Vet inte om har varit inne här?
Det börjar bli många bloggisar.
Trevlig helg
Annika