Vi kan flyga till månen...

...men att tillverka en trädgårdsslang med ventiler o kopplingar som verkligen håller tätt, det går inte ... arrrggghhhhh ... Jag är sååå urtrött på att det ska läcka i varje skarv.

Men det här var väl återigen ett i-lands problem, irriterande är det dock!


Jag har ju en relativt ny trädgård, några år gammal, men det är ju först nu som blommor och buskar fått flytta in. Det är intressant att märka min trädgårds "kvalitet", dvs var det är varmt och var det är svalare. Den sidan trädgården, mot norr bakom garaget, där jag skapat min (blivande) syrenhäck, visade sig vara himla varm och skön. Nu efter vintern som varit märkte jag att de plantor jag hade där kom mycket snabbare igång än alla andra. Det var förvånande, jag hade trott att platsen mellan solplatserna skulle vara den varmaste.
I fjol köpte jag två vita syrener. De planterade jag just på den norra sidan. Förvånande nog visar den tecken på att ha lust att blomma med otroligt många blommor, redan i år....Yeeeeiii!


Jag vill ju ta åt mig all ära för att nästan varje planta jag planterat hittills klarat sig...förutom min trädpion, (om det nu inte är meningen att den ska se stendöd ut ännu i slutet på maj..), men kanske vi kallar det nybörjartur i år, nästa är kan det se helt annorlunda ut.


Jag hittade ju i höstas en
mossig planka, jag har letat en lämplig plats för denna. Den fick helt enkelt återförenas med jorden, i min surjordsrabatt. Den får fortsätta att ligga o samla mossa bland rhoddisar och thujor.


.

9 kommentarer

Bea sa...

Jag kan hålla med dig om dessa läckande och "fräsande" vattenstrålar som siktar en då man minst anar :)) ett ständigt återkommande problem även hos mig !!
Visst skal man "bo in sig" innan man vet vilka platser som är kalla och lite varmare m.m. Förresten trädpionen dristade jag mig att köpa i våras också och den är definitivt stendöd. Tror att det är nästintill omöjligt med dom i på våra breddgrader.
Jasså, du tror dig veta var jag bor. Hmmm...om jag säger 7 mil från dig då.
Trevlig kväll!/ Bea

Gunilla sa...

Ja att bo in sig i sin trädgård det tar ett bra tag. Ibland känns det riktigt rätt när man planterat och gjort iordning men efter ett tag så ser man det från en annan vinkel och då blir det att göra om. Tur att allt som planterats går att flytta.

Vilka läckra skor passar bra som trädgårdsprydnad.

Ha en fortsatt fin kväll

Gunilla

Lilla My sa...

Trodde också att min trädpion var stendöd men så började jag gräva lite där i jorden och påta längre ner runt stammen och det fanns liv! Hade i höstas satt talvisuoja runt den. Kanske din börjar också nerifrån roten?

Med fingrarna i (j)orden sa...

Håller med dig att läckande slangar är irriterande. Hjälper inte att köpa nytt heller, för ibland är de nya sämre än de gamla.
Din sko fick mig i alla fall att le. Nej, nu måste jag slita mig från datorn och gå UT!
Eva

Floralis sa...

Håller med dig till 100%! Jag tänkte det samma när jag höll på och tvättade bilen. Jisses! Att det ska vara svårt och fixa ordentliga kopplingar. : ))
Ha det gott och trevlig helg!
/Anneli
P.S. Vilken snygg planka... Jag gillar mossa! : ))

Moa sa...

Hihi.. verkar vara ett stort problem det där med läckande slangkopplingar. Håller verkligen med att ska det vara så himla svårt..!!!?? En härlig planka i alla fall har du fått fatt på.. läckert där i landet blev det och där kan den sakta smälta in i naturen.. med mer mossa och vacker patina.. Ha en skön helg.. Moa

Moa sa...

Tack tack för gulliga kommentaren.. *ler med hela ansiktet*.. Min stenbänk är gjord av granitblock som jag hade turen att de fanns i min trädgård när jag flyttade hit.. bra va?. Även benen är granit som jag grävt ner lika långt som de syns.. så det är stabilt o bra. Ha en skön lördagkväll..Moa

Maggi sa...

...och att de måste vara orange eller gula? Man tappar väl inte bort dem när de sitter i ändan på en slang??? Gubben min hade blivit lite primitiv på detta i-landsproblem idag och åkt efter kopplingar i metall (har inte sett dem än...)Jag kan se för mig hur han nästan vägrat gå ut ur butiken innan de grävt fram dessa i metall åt honom. Ha en skön helg! Kram!

P.s. jo du, kolla trädpionen noga, den kan komma på nytt från roten, ge den lite tid och håll tummarna.

Inger sa...

Känner igen din trädgårdsslang som inte håller tätt, så irriterande. Vita syrener är nog de finaste syrenerna. Min är på gång.