Doften av jord



Känslan av att, efter den långa mörka kalla vintern, få smutsa ner sina fingrar med jord, gör en trädgårdsmänniska helt berusad.



Doften av jord i april vinner allt. Sniffa in myllan in i näsborrarna, känna den mellan fingarna, vinner allt. Den vinner skavsår i händerna av spaden, sjuka ryggar och såriga knän och bruna smutsiga naglar.



Doften av jord är doften av vår. Och en ny vår håller på att veckla ut sig. Vår betyder krokusar, snödroppar, droppande tak och frösådder i varje fönster. Varje vår blir jag förälskad, förälskad i krokusar... Crush on a crocus…

6 kommentarer

intopii sa...

Eikö ollutkin tänään ihan mieletön kevätpäivä! Minun piti ihan pidätellä itseäni, etten olisi jo alkanut haravalla rapsutella litimärkää nurmikkoa :-D

Kauniit krookuskuvat.

Stina sa...

Så är det! Mer trädgårdskänsla blir det inte på hela sommaren....

Kram!
Stina

Anna Vattenkanna sa...

Ja, doften av jord och mylla. Nykrattade sängar preparerade för sådd...det är trädgårdspoesi!

Kram Anna Vattenkanna

Ullis sa...

Ja, visst är våren underbar! Härliga bilder!
Ha en skön kväll!
Ullis

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Gillar också att gräva och känna doften av jord men under naglarna fastnar den och sitter så förbaskat hårt fast att jag numera använder handskar ;-)
Ha det gott
Birgitta

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag längtar så att jag bara MÅSTE gå ut om en stund och börja gräva ner lite träd och buskar TROTS att det är så kallt. Fast nu säger min gubbe att det har gått upp till hela +11 grader från +3 i morse, så nu ska jag ut!