Kompost nörden nr 2

Kom ihåg att det är på vårsommaren ni ska bygga och dona. Åtminstone är det så för mig. Under Juli månad får jag inget vettigt gjort, augusti likaså. Min kompost byggde jag i maj i fjol. Den är helt byggd av återvinningsmaterial, förutom 8 stolpar och markspjut, som jag faktiskt köpte...och jo, faneren till  locket. Kom ihåg att faner är dyrt så in i norden. Trodde jag skulle falla baklänges när jag stod i kassan och skulle betala min faner...hoppsan, där sprack den budgeten! 


huvila ja huussi puutarhamessut
Komposten
 
 
På framsidan av komposten byggde jag lock som går att dra upp. Där blev det även lite konstigt konstverk, målad med tjära...tjära nån så kladdig! Överblivna betongplattor som golv. Som tak, grannens helt underbara pilträd. Det här blev ett av trädgårdens favorit ställen. Lummigt och mysigt. Här kan jag sitta och meditera utan att nån ser.
 
 
Konstigt konstverk
 

Planteringsbordet
 
Längs ena kortsidan blev det ett planteringsbord, som jag faktiskt tänkte använda ha-ha!
 
 
Vill ni se mera om kompostbygget hittar ni det i detta inlägg:
 
 
 
Jag byggde även in ett bo till igelkotten i komposten, mer om det i detta inlägg:
 
 

3 kommentarer

Maria sa...

Hieno toteutus! Rakastan kompostointia :)

Unknown sa...

Ja, jag håller med :) Ska man bygga så är det bäst på våren. Sen har man ju liksom inte tid.
En kompost är en sak som står på önskelistan...efter växthuset som ska upp.

Ha en fin dag :)

Jannibele sa...

For en fantastisk kompost du har laget og sånt et innbydende arbeidsbord. Virkelig en flott blogg du har. Første gang jeg treffer på den. Definitivt ikke siste!