Trädgårdens hjärta

Jag har donat med det jordiska idag. Trädgårdens hjärta. Det heliga kretsloppet. Komposten!
Jag anlade en kompost för 3 år sedan. Jag planerade och byggde den helt själv av left-overs material...den är alltså en riktig återvinnings kompost. Dessutom byggde jag in ett bo för igelkottar, ett riktigt 5-stjärnigt sådant. I kombination till komposten byggde jag även ett litet plangeringsbord. Som ett litet prick över i:et plattsatte jag "golvet" för att det ska vara lätt att hålla snyggt.
Nåväl, idag ägnade jag min dyrbara trädgårdstid till detta "trädgårdens hjärta", vattnade och vände kompostmaterialet.

Sunds hade en kurs i kompostering denna vecka, tyvärr missade jag det, det skulle ha varit intressant. Maybe next time!

Denna bild är lite komisk. Den är fotograferad av journalistfotografen Teija Tuisku, när min kompost är nyanlagd. Jovisst har jag alltid vita kläder In The Garden, alltid...
Under varma sommardagar brukar det samlas en hel del växter på kompostenlocket. Komposten är placerad skuggigt och det är underbart svalt och skönt här. Jag brukar även kalla detta ställe för rekreationsavdelningen.

Om jag ser att en växt mår illa, är hängig, torr eller saknar livslust, då flyttar jag den hit. Växter som har haft en jobbig start i livet får extra omvårdnad, vätska samt samtalsterapi. Även äldre etablerade växter brukar tycka att det är skönt med ett avbrott i vardagens krav, miljöombyte samt för att återhämta krafterna.


Inga kommentarer