Atlas

Hösten är på god väg att dra andan ur de vackraste in The Garden. En av dem är den fagra långbenta Atlas blomman. Clarkia amoena. Jag klippte ner dem och lade dem i vas i växthuset, för att få frön till nästa år. Men nätterna är på väg att bli kyliga, så vi får väl se, om jag tar in dem i stugvärmen.

Det brukar bli så att man kör med säkra kort angående sommarblommor, år efter år de samma gamla trotjänarna. Atlas blommorna är verkligen mina favoriter i repris. Ingen sommar utan mina Atlas blommor.

Jag förvarar mina frön i kylskåpet över vintern. Det har alltid fungerat. Fröna gror snabbt när du sår dem. Jag tror de är ljusgroende. Jag har försökt förså dem, men det vill inte lyckas för mig. Visserligen gror de, men de  brukar bli långa o rangliga. Bästa resultatet tycker jag att så dem där du ska ha dem, eller i en hink du kan placera varmt och soligt och som du även kan skydda från junis järnnätter. Räkna med att det räcker 2,5 månad innan de blommar från den dagen du slänger ut dina frön.


Ha en skön lördagkväll alla gröna själar och alla andra själar!

Inga kommentarer