Uppför dig!

Jag sov en stund efter att vi ätit kvällsmat. Jag kände mig trött, dels av arbetsdagen, men mest av vårt regniga väder. Man blir ledsen av juliregnet som inte verkar att ha någon ände. Vi verkar vara den enda platsen i hela Norden som drabbats av detta ihållande lågtryck. Lågtrycket dansar karusell runt oss, runt runt runt. 

Nå vädret lockade inte till trädgårdsarbete direkt. Men har jag bestämt mig för att jobba ute, så gör jag det. Jag drog faktiskt på mig kalsonger under arbetsbyxorna, en lång ärmad tröja, en fleece på det, och arbetsjacka. Jo, det är så kallt och ruggigt här nu!

Så vädret, om jag får säga rakt från hjärtat:  Uppför dig!

Hunden låg framför spisen och njöt av brasvärmen. Hon tittade på mig med blicken "tvinga mig inte att kommet ut snälla...!". Nä hon fick stanna inne, stackarn... 

Det var växthuset som jag hade tänkt städa, och det gjorde jag. Sådde lite nya frön också, med hopp om att värmen ska återvända till Österbotten som vädergudarna glömde ge juli-sol till... 

Vi har tidigare under veckan haft hård vind också, med det där regnet... Jag trodde nog alla riddarsporrarna skulle stryka med. Men som ett under var det bara en som knäcktes av.

Schersminen blommar. Det är verkligen en av sommarens höjdpunkter. Där under busken kunde man stå och sniffa hur länge som helst, och då är det ingen skillnad på vädret. Vallmona har också klarat den hårda vinden. Det tackar jag för.


   2 kommentarer

Drömgården sa...

Ja men detta väder??!! Suck! Jag gick int alls ut i trädgården igår... Sku måst så mera grönsaker så att det inte blir gluggar nu när spenaten, rucolan och rädisorna är nästan slutskördade... Har en grupp som ska se trädgården på onsdag nästa vecka... suck... SOL, KOM TILLBAKA! Det kan åtminstone sluta regna och blåsa!
/Kitty

Meta sa...

Nog kan man bli trött allt på att det bara regnar och regnar jag längtar efter sol och värme nu.
men visst göra som du gör är bra det där som är så trist men som känns så skönt när det är gjort. Ha det gott och hoppas vädret vänder snart
Ha en fin vecka
Kram Meta