Tarot kort inför 2017

Ett Gott Nytt År önskas till alla gröna själar och alla andra själar.


Ute blåser det kalla vindar och regnar småspik. Nästa vecka har vi sköna -25 C att vänta. Det är ju inte så att man hoppa jämnfota av glädje precis. Tittar man i almanackan kan man tycka att trädgårdssäsongen är långt borta, men innan vi vet ordet av så står vi där och har jord under naglarna!


Jag brukar varje år dra några tarot kort ur Osho Zens packe inför det nya trädgårdsåret. Så även i år. Det blev 3 kort, med solklara budskap.


♥ Det första kortet blev "Guilt". Skuld-känslan är ju en otrolig energitjuv, och en destruktiv sådan. Jag har ofta kännt skuldkänlsor när jag håller på i trädgården. Jag sätter mycket tid och pengar, samt hög prioritet på mitt arbete ute in The Garden. Det brukar gnaga på samvetet. 

♥ Det andra kortet  blev "The Outsider". Naturligtvis skulle jag få detta kort, den hör samman med den jag är. Jag har till och med gjort en imitation av grinden, kedjan och låset i trädgården, på riktigt... Detta för att påminna mig själv att se utanför boxen och våga mera. Låset till grinden är öppen, det är bara för mig att ta klivet ut. Vart, är frågan...

♥ Det trejde kortet är "Traveling". Detta kort har jag fått förr inför trädgårdssäsongen. Ett kort med ett solklart budskap. Det är själva resan som är viktig, inte slutmålet. Så varför stressa för att få trädgården färdig? Det är ingen brådska eftersom det inte ens är meningen att den ska bli klar. 


Jag har en känsla av att mina kort vill säga, att detta år, ska jag ta mig tid att göra mer än bara hänga i trädgården. Det är svårt att leva up till det, jag lovar ingenting, men jag kan försöka. Hur som helst behöver jag inte känna skuld, även om det blir mycket trädgårdstid i sommar. 


Detta får även bli mitt bidrag till dagens "Blommig Fredag" med temat "2017"

4 kommentarer

Rost och rädisor sa...

Visst är det själva resan som är mödan värd, fast det behöver jag påminna mig själv om med jämna mellanrum.
Gott nytt år
/Anette

Villrose sa...

En hage blir aldri ferdig, og skal aldri bli ferdig.
Lykke til, og godt nyttår!

pioni sa...

Sinulle on haaste blogissani:)

Tarja - parasta-aikaani.blogspot.fi sa...

Hyvää uutta vuotta! Puutarhahan ei ole koskaan valmis :).