Odla året runt

Vår tomt är väldigt liten, 1000m2 lerjord. Man kan visserligen få en hel del på tusen kvadrat, men det är bara att inse att man blir begränsad. Något prioriteras högre och något annat hamnar man att välja bort. När jag planerade trädgården fanns faktiskt köksträdgården med i träsgårdsplaneringen version 1.0. Men jag insåg snabbt att jag inte hade rum för den stora ljuvliga dröm köksträdgården. Gräsmattan fick större priorietet, jag tyckte nog att jag inte kunde snuva barnen på en gräsmatta.

Tanken har inte slagit mig förut att jag kunde hyra en odlingslott. Men när trädgårdssystra Sandra frågade mig att "Varför hyr du inte en odlingslott bredvid mig?" Ja vaför skulle jag inte kunna göra det? Tanken fick mogna en tid. Tänk att odlingslotterna ligger 2 km fågelvägen från där jag bor, och jag har inte varit medveten om dem... Hur har det gått till?

Jag tror allt har sin tid. Nu är det tid för mig att fördjupa mig i köksträdgårdens underbara värld. Även om den odlingslott jag ska hyra inte är odlingsbar ännu i år så har jag sått ett frö för en ny spännande värld inom trädgård. Ännu har jag otroligt mycket arbete att preparera min 100m2 ogräs härjade lott. Men kanske nästa år.

Jag fick en bok i går, av blodsystra, "Odla året runt", med Lena Israelsson. Det är nog meningen att jag ska börja med köksträdågård, just nu...1 kommentar

Drömgården sa...

Det ska bli en intressant resa att få lotten iskick iår! Jag kommer nog att odla på hela mina 208 kvm iår. Börjar antagligen på redan innan våren för att få igång en tidig bädd, så fixar jag resten då jag ser vad som växer för skräp där. :)
Vilka trädgårdsstunder vi ska ha där med trion trädgårdssystrar! :)
/Kitty