Rookien vintersår!

Mitt intresse för odling av köksträdgård blir större och större. Samtidigt har det blivit trendigt att odla sina egna grödor. Nu råkar jag för tillfället bara ha 3 pallkragar i växthuset, till mitt förfogande, men jag är ju så lyckligt lottad att jag har en hel odlingslott att förfoga över bara jag får den odlingsbar. 

Idag testade jag för första gången att  vinterså. Vintersådd var ett obekant begrepp för mig inte riktigt länge tillbaka, så här har ni en riktig "rookie". Men tusan, nu åkte fröna ner i den kalla jorden i växthuset. Va intressant att testa sig fram!

Hoppas att jag gynnas av "Gynnsamhetsprincipen", eller nybörjartur, i vardagstal. Enligt författaren Paulo Coelho i boken "Alkemisten" kommer man in i ett "flow" när man tagit ett beslut och följer det. Universum hjälper dig på vägen. Inspirerar dig, och ser till att du gör det som det är meningen du ska göra. Så nu hoppas vi på nybörjartur med min första vintersådd. 

Ner i vinterjorden åkte: Persilja (Moss curled 2), Rucola, Dill (Bouquet), Vintersallat Maché (Vert de Cambrai), Spenat (Monnopa)



1 kommentar

Drömgården sa...

Va roligt att du också testat! Jag hade så bra resultat när jag pröva vinterså förra året, så nu sådde jag mycket mer... ;)
/Kitty