Mod

Våren kom med en överväldigande fart. Med tanke på den snömängd vi hade i år trodde vi nog inte att snön skulle hinna smälta till hösten. Men nu är vi mitt i den vackraste vår. Jag har svårt att minnas en vår som varit såhär varm och vacker. Eftersom vi hade en "riktig" vinter förväntar vi oss också en "riktig" sommar utan snö eller frost i juni, helst tack...


 
 

Vårens första blommor... vilka hjältar som vågar sig upp ur snön ovetandes vad som väntar... Modigt, inte sant? Men ingen minns ju en fegis...

Detta år kommer att bli ett intressant odlingsår med tanke på att jag även har odlingslotten som jag "ogräs preparerade" ifjol, till mitt förfogande. Det blir mitt första år med en riktigt köksträdgård, ska bli spännande. 

Tyvärr präglas detta odlingsår av min fars bortgång tidigare i vårvinter, och mycket av min tid kommer att gå till att ordna med ärende runt det. Bland annat säljer vi vårt hemman som varit i släktens ägo i 5 generationer tillbaka. Försäljningen kommer att vara känsomässigt tungt, och även fysiskt betungande med tanke på att ett helt hus, fäshus och uthus ska försäljningsförberedas. Vi får se. De tarotkort jag drog för detta trädgårdsår uppmanade till "mod", det ska jag försöka ha i åtanke... [inlägget här]


2 kommentarer

Jannibele sa...

Kondolerer så mye med tapet av din far. Det er en følelsemessig tung tid du skal gjennom og jeg ønsker deg all mulig styrke på den veien. Nå skal gode minner bære sorgen. Jeg tenkte som deg at vinteren skulle vare til høsten, men det er utrolig hvordan våren kommer med all sin kraft, hvert eneste år.
Alt godt til deg fremover.
Jannicke

Drömgården sa...

Fina bilder.
Vi borde ta en ny tarot-kväll... Minns inte riktigt vad jag fick för kort senast...
/Kitty