Krukmakeri


Det var krukmakeri på dagordningen idag. Jag tillverkade lite större krukor som kunde fylla min flaskställning. Tidningspapper ca 25*50 cm två stycken ark. Rull tidningspapper runt en flaska.Rulla, vik in, rulla vik in...Vik in bottnet och kanterna för öppningen...

Jag band ett papperssnöre runt formen, för både hållbarheten och utseendetsskull. Dessa formade jag som ett bladpar. Jag tillverkade även en krokus av papperssnöre...min specialitet :D

Jag har ju inget växthus, så ända stället för mig är att ha mina krukor på fönsterbrädorna, till hela familjens förträt, därför är det lika bra att dekorera eländet, och försöka få det att se lite snyggt ut. Krokus-tillverkning kan vi ta i ett annat inlägg! (paperinaru paperiruukun valmistus)

9 kommentarer

Galleri MochB sa...

Tack för tipset! Jättefina! Ämnar också så en massa frön med barnen denna vår :O)

Gugis Pärlor sa...

Du har en trevlig och inspirerande blogg!! Krukorna är smarta och jag tycker att de är riktigt fina också!

Kram,

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Snyggt blev det. Tack för tipset.
Ha det gott
Birgitta

Unknown sa...

Vilken under blogg du har. Jag har lagt till den hos mig.

Välkommen att titta om du är intresserad av trädgårdar i andra länder, som England, Italien och Frankrike. Och Sverige/Danmark förstås....

Nu iväg på trädgårdsmässan i Stockholm.

Bibbi sa...

Men du, så snyggt det blev:) Jag har tyvärr bara provat göra dem en gång och det blev INTE lyckat... Ska nog prova en gång till. Men jag hoppar över det där snygga detaljerna med krokusblomma:P Jag har ju växthus....
Ha det gott!
Bibbi

Bea sa...

Hej!
Det krukmakeriet har jag också prövat på, billigt, enkelt och återanvändning.
Hmm..jag behöver några (!) krukor inför omskolningen av mina plantor,kanske jag borde sätta igång med tillverkningen ;)
Åker du iväg på mässan idag? Isåfall önskar jag dig trevlig resa och många sköna upplevelser som lämnar länge på näthinnan och kanske en och annan inspirations bild i kameralinsen ;)
Ha det gott! /Bea

Inger sa...

Fiffigt och snyggt!

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Vilken härligt inspirende trädgårdsblogg du har. Hit kommer jag gärna tillbaka fler gånger!

Kramar Linda

Anonym sa...

Onnitteluni Lantlivin kuukauden blogi-valinnasta! Olet sen ehdottomasti ansainnut!!!
Tuo sanomalehtiruukku-idea tuli tarpeeseen, sillä olen jo vuosikaudet haaveillut siitä ihanasta `perunanuijasta`, mutta täältä maalta ei niitä saa, - siis on jäänyt hankkimatta. Nyt en enää siis kaipaa, tuo pullo minulla nim. on. Kiitos vihjeestä!!!
Aurinkoa sinulle ja puutarhatöillesi!
- Muuan Simmu -