Glo, Härmas och Snoka


Gunnel Carlsson var på Blomqvists plantskola igår måndag. Hon sålde och signerade sin bok "Första trädgårdshjälpen". Jag var där naturligtvis...

Det var rosor och pioner på dagordningen. Leif Blomqvist säljer många ovanliga kinesiska pioner, och säljer även Rockii Buskpioner.

Om ni undrar vad rubiken syftar på så gav Gunnel 3 goda råd ... "Man ska snoka, härmas och glo på andras trädgårdar så mycket man hinner, för att man inte kan komma på allt själv"! Det rådet gillade jag!
En super trevlig kväll! Härligt att ströva runt på plantskola omgiven med likasinnade trädgårdsfanatiker ;D

14 kommentarer

Bea sa...

Ja minsann, det var goda råd ;)
Måste berätta hur en dam gjorde när hon körde förbi hos mig i senaste sommar, antagligen maken eller sambon körde och stannar till, hon kliver ur och ställer sig upp på bilens trösklar, höjer kameran och fyrar av flera bilder!! Fniss...hon hade gärna fått komma in och snoka i stället, vi satt på altan och betraktade snokandet :))
Kul bild med kappsäcken! Din eller...?

Synd att jag inte var ledig idag, men Gunnel var ju i Vas också!!
Ha det gott! /Bea

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Håller med om råden.. :-) Gunnel är en härlig människa.. saknar Gröna rum........

Ha det skönt!
kram Charlotte

Rose Garden Malevik sa...

goda råd :)
Håkan

Godastunder-tokigaidéer sa...

Håller med det lät som ett toppen råd av Gunnel. Tyvärr får man så mycket ideér så jag vet inte var i huvudet jag ska göra av dom...

Ha det gott
Anna

Rosor och ruiner sa...

Tack för tipsen! Ja det är ju det som är så kul, se hur andra har det och så härma lite här och lite där...;o)

Unknown sa...

Klok som en uggla är Gunnel! Tänk bara vad tips och inspiration man får av att besöka alla fina trädgårdsbloggar;)
Ha det gott i sommarvärmen,
Charlotta

Anonym sa...

Måste bara säga: Vilken fin och inspirerande blogg du har! kika gärna in på min floristblogg om du vill "glo, härmas och snoka" lite hihi. Det är fantastiskt att man kan inspirera varandra!

www.convalaria.blogg.se

knopp och blad!
Malin

IreneL sa...

Det var toppenråd hon hade Gunnel! Jag saknar Gröna Rum!
Ha en fin dag! / Irene

Merja sa...

Hej!
Kul att du hittade min blogg. Klart vi kan byta frön på vallmon. Din ser också väldigt fin ut! Vi kan väl höras lite längre fram:)
Gillar dom tre goda råden. Man får så mycket nya ideer från andras trädgårdar och så kan man göra om vissa så att det passar en själv:)
Ha en skön fortsättning på sommaren!

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag gillar Gunnel och hennes inställning till trädgård. Så jag förstår du hade en trevlig stund! Däremot så gillar jag inte SVT som tog bort hennes TV-program och satte in några "trädgårdsdesignprogram" med folk som inte kunde växter!

Lotta sa...

Kloka råd...och det finns ju så många fantastiska människor med helt underbara trädgårdsidéer.
Ha det gott.

Sköna uterum sa...

Va bra foton du fick från plantskolan och Gunnel, jag hade fullt upp med kaffe gris serveringen hann aldrig fota hörde inte heller vad hon prata om vi borde haft en megafon men vi hade aldrig trott att det skulle komma så mycke folk det blev faktiskt en lyckad tillställning.
maj

Nicole sa...

Hej!
Å den föreläsningen hade jag velat vara med på och plantskolan skulle jag också vilja besöka nån gång, men denna gång gick det inte att ordna.
Ja det var verkligen goda råd det. Genom att glo och snoka i tidningar och andras trädgårdar får man massor av bra idéer att härma ;).
Trevlig fortsättning på veckan!

Kram, Nicole

Jord under naglarna sa...

Goda råd! Jag saknar Gunnel i Gröna Rum som så många andra också gör.