Trädgårdsredskapsfreak

Jag börjar bli en riktig samlare av trädgårdsredskap, och det ska helst vara med trähandtag. Jag började märka denna personlighets riktning när jag beställde ett verktyg till från

Denna gång blev det ett kantjärn i kolstål från Joseph Bentley. Ett mycket vackert redskap...och användbart! Nu kan jag äntligen få till de raka kanterna i gräsmattan som man bara sett i trädgårdstidningarna!


.

11 kommentarer

Lotta sa...

Det blir så fint med vackra, raka kanter...och så mycket roligare jobbet blir med vackra och funktionella redskap. Jag tror du investerar klokt.
Ha det bra.

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Håller med, den är super!
Och nästa gång ringer du så fikar vi:-)

Annika Christensen sa...

Det blir så fint med raka fina kanter har något liknade och så har jag ju min kantskärarmaskin.
Ha det gott
Annika

Ruben sa...

Blir kanterna så här fina när man tagit sig ett järn ska jag nog försöka med det!!!
Ha det gott!
/Ruben

Bea sa...

Det var snyggt med både järnet och resultatet :)
Tyvärr är jag lite bekväm och har hellre stock eller sten som kant i rabatterna, för att undgå kant-problemet.
Må gott!/ Bea

idegumman sa...

Vackert!! Trähandtaget också! Hoppas du får orsak att använda det mycket så att det snabbt blir sådär slätt och nött som ett träverktyg ska vara :). Tänker på en del gamla verktyg vi har här... bl.a. en välanvänd skära, med hemtillverkat handtag, så slätt och nött... och mjukt!
Själv föredrar jag kant-plockmetoden, en liten grästorva i taget, för hand, så får det bli lite ojämn kant, jag är ju väldigt ojämn själv också :). Ha det riktigt bra!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Älskar också vackra redskap. Håller successivt att byta ut de mindre snygga till just sådana med träskaft..... Kantskärare skulle jag inte klara mig utan, men min är inte lika snygg som din..... Står på min lista över nyinköp....men den är lång.....

Kram
Charlotte

pioni sa...

Mielettömän siistiä jälkeä, vau!

Lena Andersson sa...

inte dåligt.
mvh Lena

Susie på Stjärnarve... sa...

Visst blir allting lättare och bättre med riktiga redskap - och kantskärning gör en otroligt massa för helhetsintrycket!

Rose Garden Malevik sa...

SNYGGT :)
Håkan