Är ni också förhäxade?

Jag gick förbi rabatten invid garaget, där jag har mina rosor, flätade piträn och kattmyntorna. Kattmyntorna har stoltserat med en otrolig växtkraft. Fantastiskt vackra i sin enkelhet. Och nyligen börjat blomma dessutom. Jag gick förbi där idag och sniffade in den gudomliga förtrollande doften. Förtrollande minnsann! Nu förstår jag! Jag ska berätta...
 
Som sagt, när jag gick förbi de vackra Kantnepatorna, hörde jag en svag viskning. Det kan rent av ha varit telepatiskt.

"heeeeelp meeee...."

Jag stannade upp, och började nästan kallsvettas. Då hörde jag det igen, men på svenska...


"hjääääälp, jag kväääävs..."


Då såg jag att Kattmyntorna log hemlighetsfullt mot varandra. De ställde sig ännu tätare för att jag inte skulle se de stackars rosorna. Jag svär att doften av Kattmyntorna blev ännu starkare, och att det definitvit var ett försök att förtrolla mig ännu djupare. Jag var redan förhäxad. Tänk att jag inte sett att rosorna höll på att döden dö framför ögonen på mig. Det var "Rosa Bonica:s" och  "Rosa Astrid Lindgren:s" svaga desperata röster jag hört.
 
Det fanns ingen tid att förlora. Jag hämtade den första sekatör jag kunde hitta, och började klippa fram ros efter ros. Jag hörde dem kippa efter andan. Tyvärr fanns det några som inte hade klarat sig. Förlåt. Men jag lärde mig en läxa idag. Låt dig aldig förtrollas av Kattmyntorna. Från och med nu, ska jag hålla ett öga på er, annars åker ni i soptippen, hur vackra och väldoftande ni än är.


© www.MinEden.com

3 kommentarer

Susie på Stjärnarve... sa...

Jo, du - ibland kan det bli lite för mycket av det goda! Det upptäckte jag idag när jag kantskar och rensade "långrabatten". Det var en hel del som egentligen borde grävas upp och delas, men vem 17 har tid med det nu när det är "visningstider"!?

Zinkhjärtat ♥ sa...

Jag Kantnepetan doftar verkligen underbart och de har verkligen en otrolig växtkraft:)!
En av mina absoluta favoriter!
Stor Kram Annelie ♥

Erika sa...

Haha jag har en som är så förtollad av dem att han måste äta lite på dem var gång han går förbi.....katten. Jag har blivit lite små kär i mina nepetor i år för de växer och blommor så otroligt mycket. Älskar när det fyller ut mina annars nästan halvtomma rabattter. Jag kanske ångrar mig om något år.