Klematis favorit

Att välja växter till trädgården är ju inte helt lätt. Det svåra är att hålla konsekvensen, för att inte få ett plottrigt intryck. Jag försöker hålla mig inom den vita, rosa och blåa linjen. Den blåa linje har en tendens att även gå mot lila och purpur.

Klematis Arabella har den ultimata blåa färgen. Denna klematis har ett underbart växtsätt. Den har 6-7 cm breda blommor som växer i täta klungor. Den börjar blomma tidigt och fortsätter blomma tills frosten tar den.  Här samsas den med Rosa New Dawn i järnsägnen.

Arabella är inte helt lätt att få tag på, jag har alltid köpt henne på postorder. Dessutom är hon dyr också. Jag tror dock inte att hon någonsin frusit ner, så det är en envis dam det här.

Klematis Arabella
 
Klematis Arabella

5 kommentarer

pioni sa...

Minäkin ostin Arabellan tänä vuonna. Se kukkii kirsikkapuun juurella edelleen. Toivottavasti viihtyvät molemmat:)

Frøken Solhat sa...

Ja hun er da også bare dårende dejlig ;0)Smukke billeder.

Liljas Corner sa...

Va fin hon är. Tänkte genast att hon skulle passa i min blå rabatt, vid gränsen till skogen.

Läste om dina kattmyntor nu också. Jag tror bestämt att det är dom jag har också, som jag plockade åt mig på ett plantbyte. Jag grävde ner en gammal, stor plastkruka utan botten runt mina, för jag visste i alla fall att det var en mynta. Kanske hålls de där...

Annika Christensen sa...

Förstår att det är en favorit. Fint ljust du fångat i bilden.
Ha en skön helg
Annika

an angel at my table sa...

Åh tack för ett fint klematis tips. Brukar undvika blå färger men jag tror att arabella har fått mig på fall.