Gynnsamhetsprincipen

Jag är mitt uppe i den berömda boken "Alkemisten" av Paulo Coelho. Nu har jag fått en a-haa upplevelse, en naturlig förklaring på något jag tänkt och grunnat på nyligen. Ironiskt. Självklart. Of course!

När jag för ca 10 år sedan började hålla på med trädgård experimenterade jag hej vilt. Mycket sådant som inte alls borde ha fungerat, gick hur bra som helst då, men inte mera.... Det är inte samma lättsamma flöde som jag hade som nybörjare.

Men det finns en förklaring till det här fenomenet. Det kallas "Gynnsamhetsprincipen", nybörjartur i vardagstal. Enligt boken kommer man in i ett "flow" när man tagit ett beslut och följer det. Universum hjälper dig på vägen. Inspirerar dig, och ser till att du gör det som det är meningen du ska göra.Citerat från boken:

“Det kallas för gynnsamhetsprincipen eller nybörjartur. För livet vill att du ska följa ditt levnadsöde”

Allt har sin förklaring! Läs boken!

Gynnsamhetsprincipen

Inga kommentarer