Nässelvatten

Jag kom igång med mitt "hembrännt" hopkok lite för sent i år. Nässelvattnet brukar jag sätta igång någon vecka före midsommar men, jag vet inte, det blev bara inte av. Nu har jag dock stinkande, flugattraherande hinkar med härliga illaluktande nässelvatten på gång. Mina nässelbyttor står lite i varje hörn och gosar till sig. 

Egentligen borde man inte vattna med kväve haltigt gödsel efter midsommar har jag förstått. Nu vet jag inte om de menar midsommarafton eller midsommardagen, så det är kanske inte för sent ännu idag. 2 kommentarer

Drömgården sa...

För en gångs skull så kom jag igång tidigt med mitt nässelvatten iår. Nässelvatten funkar bra hela säsongen till ettåriga växter i kruka som inte ska gå i vila till hösten! :)
/Kitty

Sevendays.fi/lagombackan sa...

och grönsakerna gillar nässelvatten hela säsongen! Speciellt kålen ;)