Feng Shui och trädgården

Jag skulle ut i trädgården och få massor gjort idag. En hel helg med bara trädgårdssysslor hade jag tänkt. Inte heller igår blev det nå vidare mycket fixat i trädgården. Jag städade ur lilla gröna förrådet, för det är tänkt vi ska få in hyllor idag som vi var och jagade igår på stan. Köpte dem sedan på Bautas, här i Jakobstad. 

För 50€, fick vi en stor spånskiva, 1,8 mm tjock, färdigt sågad i 5 delar. Behändigt och snabbt gick det. (Inget reklam här, men rekommenderar varmt!) Tanken är att få upp hyllorna idag, så att mitt estetiska öga kan få ro. Nu dräller det av skräp, smutsiga hinkar, krukor och trädgårdsredskap över allt i trädgården. Inget bra flöde av energierna för tillfället alltså. Enligt Feng Shui ska energierna få flöda fritt, och det går inte om det ser ut som hos oss. Så kan vi ju inte ha det!

Ja det är ju som ordspråket säger "Gardens are not made by singing 'Oh, how beautiful,' and sitting in the shade." (Rudyard Kipling). Det blir att dra på sig arbetskläderna, jobbet gör ju inte sig själv antar jag!


Hur i hela friden kan det komma sig att jag varje år har för lite hinkar och kärl att plantera i. Det svämmar ju över när man placerar dem på ett ställe... Jag förstår inte alls!

2 kommentarer

Drömgården sa...

Va många fina hinkar å grejer du har! :D
Jag använder alltid Bautas när jag ska ha nå byggmaterial.
/Kitty

Meta sa...

Hahaha precis ¨så såg det ut hos mig idag med.De är höstgöra det där. Så skönt när det är gjort. Bara vänta på våren och dra fram allt igen
Ha nu en bra vecka
Kram Meta