Sorkar och mullvadar

Det är första gången jag får stifta bekantskap med trädgårdens skadedjur. Jag kan ha haft en hare någongång som fixat till naturlig beskärning av någon buske, men det har varit  harlmlöst. Nu är jag ställd, och vet inte vad jag ska ta mig till. 

Vad är det för sorkar och mullvadar som söker sig ut till tätbebyggelse, när de har skog i överflöd runt om oss.  Jag konstaterade att jag hade små jordhögar och små tunnlar i rabatten vid vägen. En smal kil mellan huset och vägen, där jag har mina hängrönnar och spireor. Där har något börjat bo ett underjordisk liv. Hur jag än trampar och försöker så produceras det nya tunnlar. Flitig typ...

En kollega tipsade mig att gräva ner tobaksfimpar. En metod jag inte hittade på Google alls, men det kanske inte är något seriösa all-vetare skulle gå ut med till allmänheten. Så, jag hämtade hem lite fimpar från jobbet. Du milde vad det kan lukta av fimp-sörjan. Jag har kört hem både hästskit och minkskit, med fimparna tar nog priset... 

Så, nu får vi se. Jag grävde ner en del i kväll av sörjan. Nu får vi hoppas att sorkarna eller om det är mullvadar, tycker att de som bor bredvid har ett osunt leverne, och tänker "här kan man ju inte bo...".

To be continued...


Jag klarar knappt att se på bilden utan att må dåligt, tur man inte röker....

1 kommentar

Meta sa...

Mycket spännande jag har mycket sork hos mig och jag hatar dom. Har prövat mycket man säger att fällor är det enda som hjälper.
Få se om ditt test ger resultat ett enkelt medel egentligen då,.
Ha det gott och lycka till
Kram Meta