Oväntat med Blommig Fredag

Det är mycket nu, alltför mycket, för att det ska vara till fördel för hälsan. Jag hade beställt 50 måbärs plantor för en häck, från Sunds. Jag blev överraskad att leveransen var så snabb, nästan för snabb. Jag hade inte alls förberett mig, och hade plötsligt ett 14 meter långt häckdike att gräva upp och fylla åter. 

Kväll 1. Förrgår kväll gick åt att skala av grässvålen, det är ett förvånansvärt tungt och tidskrävande arbete. Tips: Använd en grep.

Dag 2. Hela gårdagen, dagen då Jesus for till himlarna, grävde jag så mycket musklerna och tygen höll. Lerjorden är tung men lätthanterligt. Om man ändå bara fick gräva, men leran ska rullas 40 meter bort. Där passade jag på att skapa en grop, för kompost/bukashi, med en lerjordskant. Det blev två projekt i samma flugsmäll.

Kväll 3. Denna kväll, fredag, skulle jag fylla åter häckdiket, med jord från min kompost, hade jag tänkt. Jag hade även kodynga och lite bukashi som jag grundade med och lite av grässvålen jag hade skalat av. Tanken var att jag skulle tömma min kompost i häckdiket. Men jorden satt hårt och långt inne i komposten. Nej, det blev både för tungt och tidskrävande. En och en halv kompost låda tömde jag, det fick räcka. Även det blev ett parallellt projekt, att fylla åter häckdiket samt tömma komposten.

Sådär jobbar jag. Ett projekt tenderar att skapa ett annat projekt. Det är aldrig något jag planerar, det bara blir så. Oväntat.

Flera oväntade fenomen finns hos "Blommig Fredag" med temat "Oväntat"


Lycka är att skörda egen kompost!

4 kommentarer

Drömgården sa...

Känner så igen det där! Jag har alltid en plan då jag börjar, men jag gör en massa annat före det och där emellan. :)
Ska du till lotten imoron? tänkt åka en sväng på morgon/förmiddan..
/Kitty

Trädgård i Torslanda sa...

Instämmer. Trädgården tar tag i en och bestämmer vad det blir för arbete. Bra jobbat med häcken.
//Helene

Maribel sa...

Det ena ger det andra, så är det bara, svårt att hålla ett rakt spår, det blir alltid små stickspår. Men du har fått en hel del gjort i alla fall.
Ha en fin helg /Marika

Veronica sa...

Mmmm, lycka är att skörda egen kompost :D

Och precis som du håller på har jag gjort i 10 år... Det ena ger det andra lixom. Kul men ibland undrar man vad i helskotta man håller på med :)

//Veronica