Äntligen...

...blommar mina ranunkler.

De var relativt frosttåliga, och blev inte tagen av herr frost som mina Dahlior. Lite frostbitna blev bladen, men blomningen tog inte skada. Det tog lite över 2 månader från det att jag sådde mina knölar till det att de nu blommar.

Ranunculus asiaticus

Jag köpte vita, men....dessa är nog rosa. Men det gör inget, jag är ju fröken rosa...


Vad doftar dessa skönheter av då, är det någon som undrar? Isåfall kan jag avslöja att åtminstone min näsa känner ingenting. Flugorna dras till dem dock, så någon doft avger de säkert som vi inte uppfattar.


Bladverket är tyvärr inget man vill ha som prydnad. De liknar mer enorma persiljeblad!

Jaloleinikki Ranunculus asiaticus

1 kommentar

Anonym sa...

You have beautiful pictures, it's a shame I cannot read your language. What are those gorgeous flowers in this post?

Jana