Rose rookie

Mitt intresse för rosor tog fart för 2 år sedan. I fjol köpte jag många nya rossorter, det var verkligen rosens år för mig. Det ska bli så spännande att se hur de börjar trivas här. Jag är en verklig nybörjare vad gäller rosor, och trädgård över huvudtaget...

Det passade bra att Sunds trädgård drog en roskurs, för oss ros-rookies. Jag var på den kursen förra onsdagen. Det var många ros-frågetecken som blev uträtade den kvällen! Bland annat ville jag veta vilken ros jag skulle skaffa till min roshäck. Nu har jag två favoriter: Prairie Joy och Maiden`s Blush.

Egentligen är livet för kort och trädgården för liten för att enbart odla 1 sort i roshäcken, men jag vill hitta det perfekta ros-paret som kompletterar varandra. Kanske någon har tips...läget är soligt, varmt och vindskyddat, zon 4...


Vi fick besöka det enorma ros-växthuset på roskursen...


-♥-

Här är lite ögongodis från Trädgårdskvällen, som ordnades för två veckor sedan, på Sunds:

(alla bilderna i detta inlägg är Sunds egna)

5 kommentarer

Tuire sa...

Ruusut ovat parhaita.
Ihana lukea lempiruusuistasi. Mun lempiruusu on bourbonkaunotar Luis Odier.

Anonym sa...

Vill du se rosor och lära.........kolla
www.rosor.eu

Juukko sa...

Lyckos dej som bor så nära sunds,jag slipper ALDRIG iväg på kurser..Har ett kryddland på gång, så sku verkligen behöva lite inspiration. Rosor trivs inte i min omvårdnad, så måste hitta nåt annat..:) Åsa B.

Huset vid ån sa...

Tack för fint ögongodis....Du ska inte rodna, du ska bli stolt...Fniss! Önskar dig en fortsatt bra dag! Kram Therese

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej,
Vad roligt att du vill vara med på svenska trädgårdsbloggar, du är självklart jätte välkommen...

Ha en bra dag
Anna