Surjords-rondell

Jag vill dela med mig lite av bilderna från "surjords-rondellen". En av mina favoriter i trädgården. Klick här för att se en bild för 3 år sedan när vi skapade rondellen.

   
   


Hit har jag planterat 2 olika rhododenron, 2 thujor, 3 hortension, Lewisior, Bollviva, Gullviva, en klematis, Blå bergvallmo, Julrosor och massor massor av mossa. Här hittar vi även lite fynd som en mossig gammal planka, och gamla trädrötter där insekterna kan husera.

Stället är lite väl soligt för att vara en surjordsrabatt där skuggväxter ska trivas, men med tiden kommer 3 stycken ungerska syrener och en rönn att skugga skönt...tills dess är det vattenslangen som ska jobba!


   
   

Från terassen går stenstigen runt rondellen, stigen går vidare runt hela trädgården i en cirkel. Den biten är fortfarande under arbete.

13 kommentarer

Unknown sa...

Före-och-efter-bilder tillhör mina favoriter! Underbart fint det här. Du är verkligen duktig på att fånga det magiska i trädgården!
Ha det gott, Charlotta

Kom Achterom sa...

What a beautiful garden!! I love your style.
I wil follow your blog.
the stones in your pad are beautiful!
I wish you a verry nice and sunny weekend
Yolanda

Hilde sa...

Så vakkert det er hos deg ! Her blomstrer også rododendron, og den er så flott! Har fire forskjellige - de blomstrer til ulik tid, og gir lang glede. Kan tenke meg at beddet ditt blir flitt med trær rundt.
Hilde

Monica fra Koseleg sa...

Mange gode tips til surjordsbedet her. Vi holder akkurat på å anlegge ett så dette kom godt med. Jeg visste ikke at Lewisia trivdes i surjordsbed. Jeg har noen som ikke trives så godt der de står nå- kanskje jeg skal prøve å flytte dem til surjordsbedet da?!
Ønsker deg en fortsatt fin helg!

IngunnBW sa...

Dette både er og blir utsøkt lekkert når trærne gror seg til! Du er flink til å lage vakre miljøer i haven din. Jeg elsker naturlig nok før- og etterbilder, det er så moro å se hva dere får til :)

Anonym sa...

Beautiful blog, beautiful photos!
I immediately signed up as your Google follower from now on I am your faithful reader:)
Come you to my blog I believe you will find something nice for yourself.
Greetings from the Croatian,
Zondra Art

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Åh vad fint. Gillar rondeller/cirklar, mossa, stenar......... Visst är det kul att bygga upp nya rabatter i trädgården. Men det kräver förstås sina timmar och handtag....

Ha det bra!
/Charlotte

Bea sa...

Hejsan!
Så vackert med sten, gråa stubbar och underbara rhododendron.
Fint jobb ni lagt ner på rondellen!

Hmmm...det finns visst hur mycket som helst man kunde skapa i trädgården och jag har för tillfället "små" planer, men... vi får se hur långt de framskrider i år.
Ha det gott! /Bea

Att leva med kor :) sa...

Så Lewisior ska ha sur jord...det visste jag inte...kanske därför jag inte får dem att överleva...och blå bergsvallmo har jag inhandlat i sommar men inte lagt den i sur jord..borde jag flytta den?

Linda sa...

Jeg må si jeg virkelig er imponert over din hage:) Så flott den er:)
masse god inspirasjon og vakre bilder:) Klem

Linda sa...

Men trives dine klematis i surjordsbeddet altså? Jeg trodde de ville ha kalkholdig jord... Men om de trives i surjord blir jeg kjempeglad, for da putter jeg straks et par i min surjordsrabatt:) klem

Rose Garden Malevik sa...

Gillar Din blogg...... :)
Kul å bygga i trädgården :)
Lägger till Dig till mina favvisar :)
Ha en bra kväll Håkan

Thorins Trädgård sa...

Håller helt med madame C, det bästa är när man får se från början hur det såg ut.

OCH, vilken skillnad mot när ni började, det ger hopp för en annan som håller på att bygga trädgård.

Tack för fröna, de är nu på gång lite varstans i trädgården, dock tror jag att aklejorna kanske tvekar lite men vi får se.

Ha det bäst

Marit