Trädgårdsberoende

Jag erkänner att det finns tydliga tecken på att jag utvecklat ett allvarligt beroendeskap för trädgård. Det verkar som om jag fastnat i ett missbruk. Och när en trädgårdsmänniska fastnat i ett trädgårdsberoende så finns ingen utväg, ingen väg tillbaka.


Det behövs endast EN trädgårdstidning för att få ett återfall, då vill jag helst greppa spaden så fort som möjligt och gå ut och gräva. Jag kan inte gå in i en plantskola/trädgårdsbutik utan att komma ut med en fröpåse eller en planta. Ibland är det så allvarligt att jag tillochmed gömmer det jag köpt, för min man. Hittar han ändå påsarna, som jag så väl gömt, har jag lust att hitta på någon ursäkt. Jag hinner ju inte ens plantera de växter jag köpt förra gången. Hur förklarar man det för sin man?
Ett säkert tecken på beroendeskap är att du börjar hitta på olika orsaker varför du inte kan åka hemifrån. En trädgårdsberoende kan inte lämna sin trädgård. Tänk om du inte skulle vara hemma när din favorit pion blommar... tänk om dina rosor blommat färdigt när du kommer hem från semestern…tänk om din blå bergvallmo inte väntar med blommorna tills du kommer hem…Kanske bäst att stanna hemma!!

11 kommentarer

Rose Garden Malevik sa...

Javisst blir man beroende :)
Men det finns nog värre droger....
missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y


S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Rosor och ruiner sa...

"Hej jag heter Gunilla och är trädgårdsberoende!" Lika bra att erkänna...förstod det på allvar i fjol somras när jag hade allvarligt huvudbry över att behöva åka ut med husvagnen i 3 dagar under pionblomningen!

Saila sa...

Joo todella, kotoa ei voi poistua muuten kuin hammasta purren ja sadatellen... viime kesänä, kun kävin Pohjanmaalla, joutui miesystäväni ottamaan minulle kännykkäkuvia ekaa kertaa kukkivista iiriksistä! Tänä vuonna en VOI missata sitä (vaan tulen vasta elokuussa kun on Juthbackan kirppisviikonloppu ;-))

Dröm vid havet sa...

Underbart med trädgård! Fina bilder du har...

Isas Trädgård sa...

Hej Nina !

Håller med ... frestelserna finns ju ÖVERALLT ... hur skall man kunna motstå ... det är lätt att få återfall HELA TIDEN ! Det är lika bra att kapitulera och erkänna ... jaaa.. jag är trädgårdsberoende!
SKÖNT att vi är så många och i sååå gott sällskap !
Kram/Isa

Tesa sa...

joo...den lasten har man burit på ett tag..
Men nog finns det värre beroenden..

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Haha...... ja nog är man beroende allt :-)) Men jag säger som Håkan: det finns värre droger. Härligt att höra att man inte är ensam. Vad kul att upptäcka bilder från sin trädgård i en tidning man inte visste om - grattis!!!

Kram
Charlotte

Unknown sa...

ja ett beroende e de, men ett trevligt sådant!
ha de bra!
susanne

Annelie sa...

Bra inlägg.
Kul att läsa för att jag känner igen mig lite.
Har nog hänt att jag kommit hem med mer växter fastän det redan står några som olyckligt väntar att bli planterade från förra shopping trippen.
Blå bergsvallmo skulle jaginte kunna åka ifrån av rädsla att den skulle blomma utan mitt sällskap.

Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Som tur är så är mitt annars grava beroende på sparlåga precis nu för det har både regnat, haglat och snöat(!) så lusten att vara ute är inte så där jättestor. Passar perfekt för jag ska till Stockholm 3 dagar och sen ska det bli varmare igen!

Dröm vid havet sa...

Visst är det härligt med trädgård :)