Grönt ful-finger

Mina flätade rödvide trän hade invaderats av gröna larver, märkte jag igår. Det händer något i kroppen när man märker att det utspelas något så otäckt fram för ögonen på dig. Hela du fylls av sådan vrede ändå in i märgen och ut till det yttersta skiktet av din heliga aura.
 
Första jaktinstikten är att du börjar klämma och klämma tills handskarna är alldeles våta av äckligt grönt larvblod och slem. När du sansat dig lite, inser du att du kommer att vinna slaget med förlora kriget om du inte har något mer att komma med.
 
Jag blandade till en häxbrygd av 100% nässelvatten (en vecka gammal!) och tallsåpa. Det var så starkt att det var nära att jag strök med själv. Rena giftet! Sprayade, sprayade och sprayade. En tyst andemäktig tystnad lade sig.
 
Tills i morse när jag inspekterade krigszonen. En äcklig tjock grön larv visade ful-fingret åt mig! Jag blev helt ställd och började faktiskt skratta. Men skratta bäst som skrattar sist. Jag vill meddela att den gröna larven härmed är en grön död larv
 
 
 Trädgårdsarbete är terapi!

Grön död larv

© www.MinEden.com

2 kommentarer

Anonym sa...

Hejsan
Tack för att jag fårföja din blogg och se så vackert du har i din trädgård.
Kul läsning om larvangreppet . Menar du att man kan blanda till nässelvatten + såpa. Är de effektivt? Vore kul med nya tips mot ohyra. Ohyra finns de gott om.
Ha de gott.
Mvh
Maj-Britt

Erika sa...

Ooo för att inte glömma sniglarna....den fighten är lång men känslan av att vinna lite små fighter med dem är rätt skön iaf.