Låt alla blommor blomma

Det sägs att alla blommor måste få blomma. Mitt högre jag tittar anklagande på mig. Även de gula?  "De gula är lika fantastiska, alla är lika vackra oberoende av färg och form". Jo det är sant. Gul fördom, nej nej det har jag inte...men de gula har inte hittat hem till mig. Mitt högre jag skakar på huvudet...
 
Men i år hände något. En gul vårkrage. Hon steg upp, rak i ryggen och tog den plats hon förtjänade.  Gul. Fantastisk. Vacker. Oprovocerat. Oplanerad. Oberoende.
 
Egentligen borde jag trotsa min gula fördom och skapa en rabatt som går i gula nyanser. Det vore helt rätt.

Låt alla blommor blomma...

 
Vårkrage
Vårkragen, fick priset  "Årets inkräktare"

Gul Gullviva bor faktiskt hos mig...

Keramik tits  
 
(Jeppis Pride 2014,  går av stapeln första gången 25.-26.7.2014 )


© www.MinEden.com

4 kommentarer

Unknown sa...

Alla gula utom maskrosorna ;)

GardenianKati sa...

Minä olin ajatellut välttää keltaista puutarhassani. Piha oli täysin villiintynyt kun syksyllä ostimme talon. Seuraavana kesänä odotin innolla mitä pihasta nousee... Pelkkiä keltaisia kukkia. Eri kokoisia ja näköisiä. Hieman masentavaa, mutta en hennonnut kitkeä niitä pois. Olemme oppineet elämää yhdessä. Keltaiset kukat ja minä. Nyt ne ovat ihan kauniita jopa :)

Susie på Stjärnarve... sa...

Förr gillade jag inte - som alla andra - gula blommor alls, men oj vad jag har ändrat mig. Såg nämligen en helt fantastisk rabatt i England för ett tiotal år sen, den förändrade hela min inställning till gult. Nu gillar jag gult och vill bara ha fler och fler och fler gula blommor.....
KRAM
Susie

pioni sa...

Olen vuosien kuluessa poistanut pihastani keltaisia kukkia, mitta nyt pikkuhiljaa olen oppinut tykkäämään niistäkin, joistakin, osittain;)