Årets uppstickare 2014

Vinnaren av priset "Årets uppstickare 2014" är utsedd. Vinnaren i år var så självklar att det inte fanns några som helst tvivel.
Det var en kall juni-morgon då jag hittade henne. En gul vårkrage. Hon stod mitt i rabatten, rak i ryggen och tog den plats hon förtjänade. Gul. Fantastisk. Enkel. Vacker. Kravlös. Oprovocerat. Oberoende, och framför allt Oplanerad!
Hon stod där som om det varit den självklaraste saken på jorden. Nu råkar det ju vara så att jag har en gul-fördom som jag inte är stolt över. Men denna vackra dam, fick mitt hjärta att smälta. Hon fick stanna så länge hon ville den sommaren, även om on var gul. Men hon fick inte sprida sina avkommor, där gick ändå gränsen.

Så låt mig presentera vinnaren till priset "Årets uppstickare 2014":

Vårkrage 
Vårkragen

Inga kommentarer