Ros Divor

Atmosfären i mitt nya växthus (Lilla Ro'e) verkar ha varit god i vinter. De nyinflyttade ros-divorna verkar ha kommit bra överens. Även om det varit tidvis kallt, visar båda två tecken på liv, till och med tillväxt. De verkar ha gillat läget. Fantastiskt!
Innanför båda sidorna om växthusdörren grävde jag ner ca 25 cm breda rör. Till vänster om dörren står "Rose New Dawn" och till höger, en kanadensisk nykomling på marknaden med det vackra namnet "Rose Lucy Irene". Dessa två ska pryda ingången hade jag tänkt.
Nu ska vi bara hoppas att desaa två även ska trivas med varandra. Jag kan tänka mig att vänskapen sätts på prov när vardagen kommer emot med gröna larver, mögelsvamp, bladlöss...och sist men inte minst avundsjukan...den värsta sjukan av dem alla. Rosor och Pioner brukar drägla i smyg på de ståtliga nässlorna. Förbjuden kärlek. Ni skulle bara veta vilka intriger som utspelar sig i rabatterna. Du milde...

Inga kommentarer