Halleluja, de lever!

Jag tittade till min pelargonsamling i garaget för första gången denna vinter. Svalt engagemang och brist på empati kunde man tycka, att inte bry sig mera. Jo, men om jag får säga något till mitt försvar? Det vore ändå inte något jag kunde göra för att förbättra situationen. Hade de dött redan i november, så finns det inget som kan ändra på det, jag har inget annat ställe att förvara dem i.

Det här året är som ett test år, en barometer hur kall vinter de klarar av. Vilka krukor som det lönar sig att ha dem att övervintra i...osv. Ok, jag kunde ju faktiskt ha vattnat några gånger under vintern, men jag glömde visst...

Min stackars pelargonsamling var ingen vacker syn. Men Halleluja, jag tror de flesta har klarat vintern. Temperaturen i garaget har varit nästan -4 grader som kallast, jag hade ju glömt dörren på glänt de dagar det var -20, vilken miss!! Det hade kunnat kosta livet på hela samlingen.

Jag fick en rejäl utskällning och arga blickar av de pelargoner som fortfarande kämpade för sitt liv i styroxlådan, de påstod att jag inte brydde mig...
 
Jag ska gottgöra detta, jag lovar, förlåt...

 

3 kommentarer

Tallu sa...

Olen pitänyt pelargonioita talven viileällä kuistilla, jossa lämpö ei mene pakkasen puolelle. Vaikka tila ei ole suuren suuri, mutta se on pelargonioiden onni, kun ovat siinä niin näkyvillä, että muistan ne kastella. Jos ne olisivat kellarissa, unohtaisin aivan varmasti ne täysin!

Ruben sa...

Det var ju fantastiskt vad de klarar!!! Ett tungt ansvar vilar nu på dina axlar att sköta dem på bästa sätt framöver ...

Ha det gott!
/Ruben

Hantverkarglädje sa...

Hej! Vill bara säga att du haft tur om du har liv i några pelargoner för mina har fått en skvätt vatten ett par gånger i sin mörka källare och de är alla döda nu. De har nämligen klarat vintern där i flera år men inte nu.
Ha en skön vappen.