Vermikulit!

Jag inhandlade Vermikulit idag. Intressant, och vad är det? Går det att äta, kanske någon undrar.
Nå om jag ska erkänna så är det första gången jag kommer i kontakt med det här materialet själv. Efter lite research kan jag upplysa er om att Vermikulit är ett utmärkt material att täcka frösådden med för att skapa ett tunt och fuktighetsbevarande täcke. Eftersom detta material även är ljusreflekterande så passar det även för frön som är ljusgroende.
Man är ju rätt ivrig när man sätter igång med frödoling, eller jag är det...och jag vattnar oftast ihjäl min frösådd. Sista stadiet brukar vara en vit luddig mögel yta, som tar död på det som mot alla odds börjat växa. Men nu tror jag hårt på Vermikulit, och att den ska rädda min fröodling i år.


Vermikulit ser ut som smält glas i små bitar!


Jag satte mina frön i söndags, och efter 5 dagar är det Sömntuta-frön som hunnit vakna.

Ha en skön fredagkväll alla gröna själar och alla andra själar!  

Inga kommentarer