Vilken Knöl!

Sätta Dahlior eller inte, det är den stora frågan! Dahlian är ju verkligen en riktig KNÖL!

Är det mödan värt att först förkultivera den tidigt på våren, vattna den, prata med den, bära den ut och in ut och in...för att den ändå ska blir frostbiten i juni, och se ut som en förkolnad stump hela sommaren, för att den sen KANSKE blommar på hösten några dagar, för att sedan bli frostbiten första frostnatten på hösten? Dessutom ska den plockas upp till vintern och förvaras som en kunglighet till följande vår? Är det mödan värt?Dahlian är en riktig KNÖL, som kräver en hel del daltande...
.
Tja...Mot alla odds vet jag att jag kommer att falla för knölen nästa år igen ... Jag kommer förkultivera den med möda och stort besvär tidigt på våren, vattna den, prata med den, bära den ut och in ut och in...för att den ändå ska blir frostbiten i juni, och se ut som en förkolnad stump hela sommaren, för att den sen KANSKE blommar på hösten några dagar och bli frostbiten vid första köldknäppen på hösten. Jag kommer även att plocka upp den till vintern och förvara den som en kunglighet under vintern. Helt säkert!
Även om den är en riktig KNÖL, så är den en nästan overkligt vacker och ståtlig KNÖL. Den är ju en kunglighet, och ska behandlas därefter med mycket daltande, möda och stort besvär!

Inga kommentarer