Lilla söta Tagetes

Hon stod där helt röd i ansiktet, den lilla söta Tagetesen. Arg var hon också...och jag vet varför hon var arg. Jag var också, fast inte lika arg som lilla söta Tagetesen, men kanske lite ledsen och besviken att regnet bara öser ner, och vinden viner.

Fast egentligen har det inte gått någon nöd på mig denna junisemester. Jag har ju valt den själv. Även fast det regnar drar jag upp snoret, drar på mig kalsongerna och vindtäta byxor, och lånar gubbens tjocka vinterjacka. Jag kavlar upp ärmarna och intalar mig själv va skönt det är att jobba så svetten rinner, utan att göra det i sällskap av myggor.

Det blir nog varmt snart, jag lovar, lilla söta röda Tagetes! Snart blir det så varmt att färgen flagnar, kom ihåg att inte klaga då...


2 kommentarer

Drömgården sa...

Vilken härlig text full av ironi! :)
Roligt att du hängde på i länksamlingen igen! :)
/Kitty

Meta sa...

Vilken trevlig blogg här kommer jag att var ofta.
den söta Tagetesen Linnea är ganska stor i sin växt. men så fin
Ha det gott i veckan
Kram Meta