Växter utan gränser

Det är spännande med växter som överraskar trädgårdsmästaren med att växa där de inte ska växa, förutsatt att det inte är ett ogräs vill säga. Jag kallar dem "Växter utan gränser". 

Extrema växter som utmanar livet med att växa utanför bekvämlighets zonen, ett trampsteg från att bli mosad... Man kan inte låta bli att tänka, att kanske, kanske dessa växter, liksom människor som utövar extrem-sportet, njuter av att leva på gränsen, ett steg från döden. 

Dessa extrem växter, lever i absoluta nuet och i det absoluta Varandet. För dessa växter finns ingen annan tid än nuet, det finns inget förflutet och ingen framtid, bara nuet. Visst är det vackert? 


6 kommentarer

Drömgården sa...

Det är otroligt var vissa växter väljer att dyka upp! Och att det ens finns något att växa i. "Växter utan gränser", bra namn du kommit på där! :)

Är du redo för nå träning kommande vecka??
/Kitty

Gunilla sa...

Visst är det härligt när växterna hittar fina passande platser att växa på.
Det gillar jag.
De hittar ibland fina partners som de passar ihop med.
Jag har fingerborgsblomman, Digitalis som är otrolig på att hitta rätt plats i trädgården.

Ha det gott

Isas Trädgård sa...

Så otroligt vackert Nina - och vilket fint namn på dom. Me like !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Anjas Hill sa...

Oj, vad svårt att hitta kommentarsfältet.

Ja, aklejorna och vallmon tillhör de dödsföraktande arterna. Men du har hittat ett fint samlingsnamn åt dessa! Men, hos mig är de flesta violer "Växter utan gränser".
Ha en go' vecka!
/Anja

Trädgård På Djupet sa...

Jamen visst är en del fantastiska! och som du säger, de lever verkligen i nuet. Där fröna gror bäst (i singelgången och mellan plattorna) där bör ju inte den "vuxna" växten trivas så bra.... Har dock en julros som frösått sig i singlet invid husväggen i full sol. Det är den absolut livskraftigaste julrosplantan i min trädgård!

Susie på Stjärnarve... sa...

Gillar dina vackra funderingar runt en del av våra växter som tar sig stora friheter! Och vilka bilder sen...
KRAM
Susie