Ja, vad ska man säga

Visst får man skryta på sig själv? (Mitt högre jag visar tummen upp) Om det är något jag lärt mig under dessa 10 år med trädgården så är det hur man sätter sten. Jag har investerat i stensättningar. Jag har investerat i tid, svett och blod och pengar.

I fjol lades slut-finishen på stensättningen runt brunnen. Det var ett långt, tungt och utdraget, nästan smärtsamt pussel. Dels fick jag motivations brist (jo, jag kan också lida av det...), och dels blev jag utan sten material. Vi är ju inte alls stenrika här, gammalt sjöbotten alltså... Varje gång jag var ute i skogen med Nessie plockade jag med mig en sten.

Som tur fick jag hjälp vid slutrakan av min man, han förbarmade sig över mig och lade de sista pusselbitarna.  Ja vad ska man säga... Jag kommer inte att sätta en enda sten denna sommar, det lovar jag! Känner mig färdig med med stenarbete för en tid... 

I år ska jag bara ligga i min hängmatta, se på molnen, läsa böcker och lukta på blommorna. Ja förutom då gräva ett 10 meters dike för häcken, och sen var det den där dammen också... Attans, det lär nog räcka till sommarbete i år också... och tur är väl det, jag tror inte att jag klarar av en sommar utan att slita i trädgården som om det vore ett arbetsläger. 

- Ja, vad ska man säga....


Ha en skön Blommig Fredag alla gröna själar och alla andra själar

4 kommentarer

Maribel sa...

Väl värt allt slit, ser fint ut.
Trevlig helg /Marika

Rost och rädisor sa...

Alldeles underbar stensättning runt brunnen, som du kommer att kunna att glädjas över i många, många år. Här i stenrika Småland råder det också stenbrist. Damm och och häckdike låter verkligen inte som några småprojekt heller:
Lycka till och trevlig helg!
/Anette

Drömgården sa...

Stenjobb är tungt en roligt... speciellt roligt sedan det är klart! Snyggt blev det hos dig i varje fall med all sten.

Trädgårdsprojekten räcker alltid till. Hos mig blir det nog lite stenarbete iår också...
/Kitty

Meta sa...

Jag blir så glad när jag kikar på dina bilder och hos dig. Så fint du har det och fina bilder tar du åxå.Har man en trädgård så får man projekten på köpet liksom blir nog bra när du är färdig( om du nu blir det) jag har en liten koloni men blir aldrig färdig ändå hihi.
Ha det gott och njut dagen
Kram Meta