Bad hair-day

Vissa växter får man ju en relation till. Den här damen var en av de första klematisarna jag köpte hit till trädgården för snart 10 år sedan. En klematis, en kronklematis till och med, med det vackra namnet "White Swan". Fast jag brukar kalla henne, klematisen med "Bad Hair-day". Hon har samsats med Järnvägsäppelträden i ganska många år nu och verkar stormtrivas i skuggan. Hon irrar sig och virrar sig, och busar runt och klänger sig i prydnadsäppelträdets hängande kvistar. Dessutom blommar de samtidigt... Det är såå vackert!


1 kommentar

Drömgården sa...

Jag funderar hårt på att ersätta min storblommiga klematis i porten till köksträdgården med en vit alpklematis. De är så tacksamma! Steget blir kanske enklare nu också eftersom jag inte ännu ser skymten av något liv där..

Vacker, även om den har bad hair day! :D
/Kitty