Maj Ahlviks trädgård

Maj Ahlviks trädgård fanns på dagordningen denna veckas onsdag. Det såg jag fram emot. Jag och trädgårdssystra Kitty med bloggen Drömgården, fick en special inbjudan. Det var inte illa att få hänga med två av Jakobstad nejdens proffsigaste trädgårdskvinnor... Så gissa om jag trivdes! Även om mycket av det latinska namnen går mig förbi, så suger jag åt mig som en svamp av allt som de funderar och pratar om. Allt registreras, lyx för en novis som mig!
 
Maj har en alldeles speciell trädgård, en helt egen stil. Vid infarten till huset ser man nästan inget av trädgården, men när man går ner för sluttningen öppnar sig en helt underbar värld. Jag gillade helheten och hennes konstnärliga vinklar. Hon har tex trä ramar placerade i rad på några ställen, utan några växter alls som klättrar, detta tilltalade mitt estetiska öga. Ett enkelt och snyggt sätt att få höjd på trädgården.
 
Närheten till naturen. Den här trädgården andades lugn. Det märks att vi har att göra med ett proffs... Alla träd var beskärda, enligt konsternas alla regler. Här växte special buskar och träd (eller special för i allafall.)
 
Vi satt senare i hennes orangeri och fikade och bara njöt. Tack Maj för inbjudan, vi ser framemot att se din trädågård nästa år igen i sommar skrud...
 
(bilderna är klickbara för förstoring)
        
 

2 kommentarer

Drömgården sa...

Va fina bilder du fick! Ja nästa sommar ska vi fara pånytt så du får se trädgården i en annan skepnad! Tack för det trevliga sällskapet! :)
/Kitty

Nette Cecilia sa...

Men så kul att hitta en österbottning som man inte vetat om i bloggvärlden ,hittade dig via Isas trädgård kommer gärna igen , en annan österbottning Nette Cecilia