Tasha Tudor

.
Jag minns inte var i cyber-space jag befann mig, när jag såg denna bild av Tasha Tudor för första gången. Åh, vilken underbar bild. En charmig gammal dam som barfota går och plockar blommor.
.


.

Jag hade aldrig hört talas om henne. Så jag frågade Google igen...
.

Google berättade att hon var en Amerikansk populär illustratör och författare av barnböcker. Hon hade en stor passion för trädgård.
.


.


Hon levde enkelt och i harmoni med naturen. Hon hade egna getter, tuppar och hönor, duvor samt många andra djur. Hon lät bygga ett hus som såg gammalt och slitet ut, även invändigt.
.

.

Jag blir nästan sentimental när jag ser på dessa bilder, hon påminner mig jätte mycket om min egen momor som blev 85 år. Hon hade också en stor passion för trädgård. Det var nog hon som fick mig att bli trädgårdsintresserad vid tidig ålder..
.

Tasha Tudor dog 18 juni 2008, hon blev 92 år gammal.
.

(Tillåtelse till alla bilder från tashatudorandfamily.com)

.
Har någon möjligtvis hennes bok Tasha Tudors trädgård, och vill sälja den till mig? Den verkar vara helt omöjlig att få tag på, endast den engelska utgåvan finns att köpa...
Denna bok måste man ju bara ha!

.

Mer om Tasha Tudor kan man läsa på här.

.

27 kommentarer

Home and Lifestyle sa...

What a lovely stoy with beautiful garden! Her flowers and her garden were so special...thanks for sharing!

Have a nice evening! Warm regards, Ingrid

Livet på Vestergård sa...

Jag har boken, men med engelsk text. Verkligen underbara bilder!
Man ser sig inte mätt på bilderna.Det är nästan alltid något nytt man lägger märke till.

Jord under naglarna sa...

Å, boken är underbar!

Jag lånade den på biblioteket förra våren, svensk text. Om jag hade haft den själv hade jag inte velat sälja den ändå... ;)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej!

Boken är underbar (har läst den flera gånger...). Men den vill jag nog behålla... Köpte den för några år sedan på bokrean. Men har du försökt hitta den hos adlibris eller bokus (nätbutiker) ?

Lycka till i jakten (boken är värd att jaga..)!

Trevlig kväll!
/Charlotte

Bea sa...

Åhh...underbart, romantiskt och idylliskt, njuter av fägringen och stämningen i bilderna!

Jag log över din komm. alldeles nyss...jo, det finns massor som inte jag klarar av t ex branta stegar och våghalsiga äventyr :))
Trevlig kväll /Bea

Christina sa...

Underbar bok. Har den inte själv, men skulle vilja ha den. Sök på Bokbörsen, http://www.bokborsen.se/, den finns säkert på något antikvariat.
Ha en bra kväll!
Christina

Njut i din trädgård sa...

Jag drömmer också om denna bok! Vilken fint inlägg!

Ruben sa...

Jag har inte boken, men jag har läst den. Men kolla här:
http://www.bokborsen.se/page-start?issearch=1&sall=1&scat=0&maincat=1&extendedsearch=0&mediatype=0&sallstr=tasha+tudors+tr%C3%A4dg%C3%A5rd&screator=&stitle=

Det kanske blir dyrt med frakt kanske?!
/Ruben

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Har inte boken själv men har flera gånger lånat den från biblioteket. Underbar! Visste inte att hon dött...
Hittade många fina gamla terrakottakrukor från Höganös idag på Göteborgs Botaniska Trädgård och bara 5 kr stycket.
Ha det gott
Birgitta

Annelie sa...

http://books.google.com/books?id=Ulu5ghgtGSsC&dq=tasha+tudor's+garden&printsec=frontcover&source=bn&hl=en&ei=b2ahS7qhI5D4M5mXqMMM&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CBgQ6AEwAw#v=onepage&q=&f=false

Oj, det blev en lång link. Den säljs här i USA för ca $25. Vet ej om de skickar till Sverige. På websiten ovan kan man kolla boken sida för sida.

Annelie

Susie på Stjärnarve... sa...

Vågar man ha en avvikande åsikt bland alla lovorden!?
Har läst boken samt en hel del annat om henne och jag tycker bara att det blev lite "väl mycket". Känns en aning utstuderat och väldigt amerikanskt.
Kan bero på att det inte alls är min personliga stil. Dessutom har jag lite svårt för människor som har en så romantiskt föreställning om att leva på 1800-talet. Sorry!

♥Min Eden♥ sa...

Javisst får man tycka till! Jag ska inte säga varken bu eller bä, jag har ju inte sett boken ännu. Men jag tycker själv om allt gammalt nött o rostigt, så det är kanske därför jag tycker det är så fantastiskt vackert och väldigt romantiskt...:) *drömmer* (Fast inte skulle jag vilja leva på 1900-talet dock...)

Elinore sa...

Jag har älskat den boken sen jag fick den och skulle aldrig sälja den. Men det blev lite halvpanik här nu när jag skulle titta i bokhyllan efter den...och den fanns inte där...
Hittade den i en annan bokhylla där den definitivt inte skulle vara. Puh!!
Hoppas du får tag på den någonstans, jag gillar den skarpt även om den är väldigt amerikansk.
//Elinore

Randi sa...

Hennes böcker är helt underbara. Jag har läst dem om och om igen sedan "begynnelsen". Jag tycker att det är härligt med folk som vågar följa sin egen väg - och som gjorde det så konsekvent. Hoppas du hittar skatterna.

Hanna sa...

Åh vad vackert!
Måste utforska mera :)

Min farmor hade också en underbar trädgård... Min allra första rabatt, som jag gjorde här hemma var inspirerad av en av hennes rabatter. Farfar hann jag aldrig träffa, men fick höra bara härom året att han var en välkänd trädgårdsmästare :)

Trevlig helg!
Kram Hanna

Annika Christensen sa...

Jag bara älskar henne och hennes trädgård. Måste ha fler pioner....
Jag försöker få min trägård åt det hållet men det är en bit kvar kan jag säga.
Annika
i all hast

Thorins Trädgård sa...

Vilken fantastisk trädgård och framför allt vilket underbart utseende och utstrålning den vackra damen har.

Marit

ann sa...

Dessutom hade hon en mycket bra filosofi när det gällde att skotta snö; tar onödigt med energi. Tasha Tudor antingen plumsade fram i snön eller tog sig fram på snöskor.

En mycket bra inställning tycker jag.

Gardening for Beginners sa...

Those are very wonderful photographs. The garden is beautiful and so are the flowers. Keep up the great work with your blog!

Små steg till ett enklare liv sa...

Kolla på adlibris.Såg en bok med den gamla damen där,hoppas det var den Du menade.Själv ska jag lägga 'henne' på minnet och se om jag ska beställa boken nästa gång. kram *piah*

Sanna Tallgren sa...

Ihana on tuo kirja. Minulla se on, muttei ymmärrettävästikään myynnissä. Olen ostanut sen todella halvalla Amazon.comista. Kannattaa katsoa, olisko siellä vielä. Jos et ole hakenut aiemmin puutarhakirjoja Amazonilla, niin varoituksen sana lienee paikallaan :) Siellä on niitä paljon! Vaikka mitä ihanuuksia.

Anonym sa...

Kävin juuri Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa. Englanninkielinen Tasha Tudor's Garden löytyy hyllytavarana, hinta 32 euroa. Soita Akateemiseen, todennäköisesti suostuvat postittamaan...

Lisa sa...

Jag har boken om Tasha och har läst den flera gånger. Släpper den inte....! Att hon gått bort var en nyhet för mig. Hoppas hennes trädgård lever vidare! Och hoppas du kommer hittar boken snart. :)

Dovilė sa...

fantastic:)

Anonym sa...

Hej

Länge sedan du skrev men om duinte hittat boken googla på" antikvariat". Just nu finns några ex att köpa via nätet. Köpte en för några dagar sedan.
Vilken inspirationsbok! Inte för att jag vill leva som på 1800 frost - men trädgårdsarbete är som det alltid varit - tar den tid det alltid tagit. Sedan kan man ju om man vill ha lite mera moderna redskap - läggviktsskottkärra och en bra sekatör tex. Men odlandet i sig är tidlöst. Antagligen just därför så underbart för oss stressade 2000-talsmännsikor.
Lycka till med bokletandet ( om du inte redan hittat den)

http://rutsdotter.wordpress.com/2011/08/16/tradgardsdrommar/

Anonym sa...

Hm .. lättviktsskottkärra skulle det vara ... :-)

Marianne Acketoft sa...

Hälsningar ifrån en Karlebybo bosatt i Skåne!
Hamnade i din blogg via Tashas bild i Pinterest. Jag vill nog ha min bok kvar för den bläddrar jag i ofta ,hoppas du hittat en till dig för jag ser att det var länge sedan du började leta.
Har du sett fimerna på Youtube ifrån hennes trädgård?
Hälsningar Marianne Acketoft.